A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony bizalmasa megtartotta élete első alpolgármesteri lakossági gyűlését, tizen jelentek meg rajta

Vágólapra másolva!
Barabás Richárd, Karácsony Gergely táskahordozója, hétfőn megtartotta élete első lakossági fórumát újbudai alpolgármesterként, nem lett belőle világsiker, nagyjából nyolcan-tizen jelentek meg rajta. Úgy látszik, a körön belüli pozíció- és pénzosztogatás jobban megy az újbudai balliberálisoknak.
Vágólapra másolva!

Kitörő lelkesedés, mindent elsöprő érdeklődés és elképesztő tömegek - ez az, ami nem jellemezte Barabás Richárd tegnapi fellépését.

A politikus pár hónap leforgása alatt lett Karácsony Gergely táskahordozójából, Facebook live-os felkérdezőjéből, és mikrofontartójából Újbuda alpolgármestere, így jogos volt vele szemben az elvárás: mutassa meg magát élesben is! Barabás engedve a nyomásnak, azon nyomban elrendelte élete első, alpolgármesteri lakossági fórumát, a siker érdekében pedig kibérelt egy szép nagy termet, sok székkel. Csakhogy a közösségi oldalára feltett videó tanúsága szerint az emberek nem tódultak a B32 Galéria és Kultúrtérbe. A felvételen az látható, hogy az egy és háromnegyedórás esemény alatt

hét és tíz fő között mozgott az érdekélődők száma.

Ez nem számít kirobbanó sikernek, tekintve, hogy a XI. kerületben hozzávetőlegesen 132 ezren élnek a legfrissebb statisztikák szerint. A nyugdíjas klubok nyugodt hangulatú csevegéseire emlékeztető eszmecsere nem tartogatott különösebb izgalmakat: Barabás nem kapott nehéz, vagy kemény kérdéseket, így igazából egy pillanatra sem került kellemetlen helyzetbe. Karácsony Gergely bizalmasa egyébként olyannyira komolyan veszi a helyi politizálást, hogy pár nappal képviselővé választása után elültetett három darab fát a kamerák kereszttüzében az egyik legnagyobb kiterjedésű kerületben.

Forrás: Facebook

A lakossági fórumozásnál sokkal jobban megy az újbudai balliberálisoknak a körön belüli pozícióosztogatás. Elsőként számoltunk be róla, hogy az ellenzéki többségű képviselő-testület elfogadta László Imre DK-s polgármester előterjesztését, amellyel az előző ciklushoz képest megduplázta az alpolgármesterek számát. A balos képviselők azt is támogatták, hogy László helyettesei - a törvény által lehetővé tett - maximális fizetésben részesüljenek. Ez azt jelenti, hogy a korábbi, fideszes városvezetéshez képest sokkal több pénz megy most személyzeti politikára, ezt leginkább abból lehet lemérni, hogy az alpolgármesterek száma kettőről négyre emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!