Kovács Zoltán: Szánalmasan megbukott a magyar ellenzék akciója

VÁRHELYI Olivér
Brüsszel, 2019. november 14. A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben 2019. november 14-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Bár mindent megpróbáltak, a magyar ellenzék szégyenletes és ellenséges beavatkozása szánalmasan megbukott. Várhelyi Olivér a feladatra alkalmas emberként diadalmaskodott. Vezetése alatt a bővítési portfólió megszilárdítja a blokk erejét - minderről Kovács Zoltán írt legújabb Twitter-üzenetében. Az új Európai Bizottságról november 27-én szavaznak majd az Európai Parlamentben.
Vágólapra másolva!

Várhelyi Olivér vezetése alatt a bővítési portfólió erősíteni fogja az Európai Uniót - írta Twitter-üzenetében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, és bírálta a magyar ellenzéket, amiért akadályozta a magyar jelölt biztosi kinevezését.

írta Kovács Zoltán.

Az államtitkár bízik abban, hogy az új, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság megállítja az illegális bevándorlást, és elsődleges feladatának fogja tekinteni a keresztény kultúrának, és magának Európának a megvédését.

A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

November 27-én szavazhatnak az új bizottságról

Várhelyi Olivér hétfőn megkapta az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága jóváhagyását jelölésére, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Az EP házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete csütörtökön áttekinti az értékeléseket, ajánlásokat, majd várhatóan hivatalosan is lezárja a meghallgatásokat.

A teljes biztosi testületről még az Európai Parlament plenáris ülésének is szavaznia kell. Ha minden a tervek szerint halad, akkor erre november 27-én kerül sor. Ehhez arra is szükség van, hogy megállapítsák, annak ellenére van mód jogilag az új összetételű Európai Bizottság hivatalba lépésére, hogy a kiválásra készülő Egyesült Királyság kormánya nem jelölt tagot a testületbe. Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani. A jelenlegi cél december elseje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!