November 14-én hallgathatják meg Brüsszelben a magyar biztosjelöltet

Várhelyi Olivér; Orbán Viktor
Brüsszel, 2017. október 20. Az Európai Bizottság honlapján közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője részt vesz az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésén, 2017. október 19-én Brüsszelben. (MTI/Európai Bizottság/Mario Salerno)
Vágólapra másolva!
November 14-én hallgatják meg az új francia, magyar és román biztosjelöltet az Európai Parlamentben (EP), amennyiben sikerrel veszik az első akadályt, és a jogi szakbizottság két nappal korábban nem állapít meg esetükben összeférhetetlenségeket - közölte Jaume Duch, a képviselőtestület szóvivője.
Vágólapra másolva!

Jaume Duch arról számolt be a Twitteren, hogy az EP jogi bizottsága, amely a budapesti és a bukaresti kormány első jelöltjét is elutasította - a francia jelölt a bizottsági meghallgatáson bukott el -, kedden délelőtt ül össze, hogy megvizsgálja a három új megnevezett, a francia Thierry Breton, a magyar Várhelyi Olivér és a román Adina Valean pénzügyi érdekeltségeit, illetve esetleges összeférhetetlenségeit.

Várhelyi Olivér (baloldalt) lehet az új uniós biztos Forrás: MTI/Mario Salerno

Ha mindhárman zöld utat kapnak, akkor ezután következnek csütörtökön a meghallgatások a nekik szánt portfóliókkal foglalkozó EP-szakbizottságokban, itt bizonyítaniuk kell rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!