A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Görögdinnyék

Vágólapra másolva!
Néhány éve a Párbeszéd változtatott nevet, ahogy az MSZP - minden bizonnyal a folytonos progresszió és haladás marxi irányelvei szerint - a harminc éve a "Munkást" törölte nevéből, ők annyira "progresszívek", hogy a "Magyarországért"-ot dobták a nevükből.
Vágólapra másolva!

A posztkommunisták és a poszt-LMP-sek 2017-ben aztán összeborultak, névváltoztatás ide vagy oda, nem sok sikerrel.

Most az LMP álmodott nagyot, ők nem hajigálnak el semmit az elnevezésükből, csak egyszerűen "Zöldek" lesznek.

Ember legyen a talpán, aki követni tudja az ellenzéki pártokat, ideológiáját. Az LMP - és az őket elhagyó párbeszédesek - eredetileg egy globalizációellenes, antikapitalista ökomozgalomként indultak, de mára ebből semmi sem maradt. Csak annyit tudunk róluk, hogy atomellenesek, meg klímavészhelyzet-pártiak.

Az atomellenességet még csak-csak érti az ember, de a klímavészhelyzet tartalmát inkább tőlük se kérdezzék meg, ők se tudják.

De félre a bonyolult szakmázással, egyszerűbb őket görögdinnyéknek nevezni: kívül zöldek, belül pirosak. Karácsony és társai 2012-ben az első adandó alkalommal leléptek az LMP-ből, amikor az utolsó MSZP-s miniszterelnök, Bajnai Gordon csábította őket, aztán néhány éven belül a szocialisták táskahordói lettek. Még a parlamenti frakciójukat is a hozzájuk leigazoló szociknak köszönhetik.

A "Lehet Más a Politika" aztán megbódulva az önkormányzati külsős bizottsági tagsági helyek ígéretétől, tavaly ősszel már boldogan masírozott az alapításkori ellenfeleivel. Most végre ők lesznek a "Zöldek", mintha bármit is számítana, hogy mi a nevük. Gyurcsány öleléséből már nem szabadulnak, a dinnye zöld héját pedig nyugodtan kidobhatják a szemétbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!