Varga Judit: Az Európai Néppártnak kellene visszatérnie a keresztény gyökereihez

VARGA Judit
Budapest, 2019. december 5. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond az emberi jogok világnapja alkalmából a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Hanns Seidel Alapítvány, Párbeszéd vagy monológ: az Európai Unió jövője? címmel megrendezett konferenciáján a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban 2019. december 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Többek között az Európai Néppártról, a börtönbizniszről, az áldozatvédelemről és a kormányzati kommunikációról beszélt a Mandinernek adott interjújában Varga Judit igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Varga Judit a Fidesz néppárti felfüggesztése kapcsán arról beszélt, a problémák nem a párt háza táján vannak, az Európai Néppártnak kellene visszatérnie a keresztény, konzervatív gyökereihez. Mint mondta, ha elkerülhetetlenné válna, a Fidesz maga döntene a kilépésről.

Gyöngyöspatáról szólva kiemelte, a valódi kérdés, hogy hosszú távon mivel tudják kezelni az alapproblémát.

- nyilatkozott, hozzátéve, hogy sajnos már egy 12 éves gyerek esetében is sokkal nehezebb eredményeket elérni, hiszen akkorra már túl van azon az időszakon, amikor igazán hatékony lehetett volna a segítség.

Varga Judit igazságügyi miniszter: Ez teljesen elfogadhatatlan Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Varga Judit: Mélyen megérintett a tragédia

Arra a kérdésre, hogy a börtönkártérítések miatt változtatnak-e a jogszabályokon, Varga Judit úgy felelt,

Az interjúban kitértek arra az imázsfilmre is, amelyben az igazságügyi miniszter bejelentette, milyen szigorításokat tervez a győri kettős gyermekgyilkosság miatt. Varga Judit szerint ha MTI-közleményben jelentette volna be, akkor azt mondanák, hogy érzéketlen.

- fogalmazott.

Az igazságügyi miniszter beismerte, a kormány számra az ifjú nemzedékkel kapcsolatban a kommunikáció nagy kihívás. A fiatalok az interneten azzal találkoznak, hogy Gyurcsány Ferenc főz és vloggerkedik, ezzel olyanoknak téríti el a gondolkodását, akik életkorukból fakadóan nem tudhatják, hogyan tette tönkre az országot 2010 előtt miniszterelnökként, mondta.

mondta nevetve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!