Megszólalt a koronavírus 22. magyarországi áldozatának fia

Vágólapra másolva!
Tóth Miklós édesapja, József lett a magyar járvány huszonkettedik áldozata. A 89 éves férfit egyik napról a másikra vitte el a betegség. A fiával együtt élt, akinek viszont egyelőre nincsenek a betegségre utaló tünetei – írja a Ripost.  
Vágólapra másolva!

A meghalt férfi fia most is karanténban van, a Ripost így telefonon tudott csak interjút készíteni vele. A 89 éves férfinak a hivatalos adatok szerint poszt TBC-je, mellhártya-összenövése és prosztatabetegsége volt.

– mondta a Ripostnak a férfi fia.

„Amikor március végén volt egy szabadnapom, feltűnt, hogy apám elcsendesedett. Mintha kiment volna belőle az élet! Nem akart se enni, se inni, pedig azelőtt jó étvágya volt, és hirtelen igen gyenge lett. Hoztam neki somlói galuskát, mert az a kedvence, de azt sem tudta legyűrni. Nem akart orvost hívni: azt mondta, akkor beviszik a kórházba, és nem kerül ki élve onnan. Szegénykém, megérezte, mi vár rá!

– mondta a férfi.

Végül Miklós elhívta magukhoz egy egészségügyben dolgozó barátját, ő pedig, amint meglátta az idős embert, már tudta, hogy nagy a baj. Mivel addigra már láza is volt a betegnek, mentőt hívtak, az Uzsoki kórházba szállították.

"Akkor láttam apámat utoljára. Másnap telefonáltak, hogy elvégezték rajta a koronavírustesztet, és pozitív lett. Öt napig volt az intenzív osztályon, utána pedig meghalt, április 1-jén. Elbúcsúzni sem tudtam tőle..."

A 61 éves férfinak nincsenek tünetei, mellette karanténba került az egészségügyis ismerőse, annak barátnője, valamint a férfi nagyobbik fia is, aki meglátogatta a betegség alatt a papát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről