A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Apáti István, Bana Tibor, Bencsik János, Dúró Dóra, Fülöp Erik, Volner János - 2018 óta ők hatan léptek ki a Jobbik
Vágólapra másolva!

Nagy reményekkel lépett színre Jobbik-elnökként a nem túl bizalomgerjesztő politikai pedigrével érkező Sneider Tamás még 2018-ban. Gyorsan söpört is az új seprű, az elnökaspiráns ellenfele, Toroczkai László dobbantott, ment vele több frakciótag is. Ebben a felállásban Toroczkai volt a "szélsőséges", míg az egykori egri szkinhedvezér, majd a radikálrizsát is bebiflázó Sneider a "mérsékelt" választási lehetőség. Ekkor nyert Sneider "szerénysége", amelyről nemsokára bebizonyosodott, hogy csak a politikai tehetség teljes hiányát fedi. Sneider annyira visszafogott elnökként vezette a pártot, hogy hosszú hónapokon keresztül a szavát sem lehetett hallani, pedig a színfalak mögött nagy volt a lökdösődés. A némaság azonban ilyen időkben sem jó tanácsadó, Sneider repült az elnöki székből, és jött a hőzöngésben és őrjöngésben szinte verhetetlen Jakab Péter.

A Sneider alatti Jobbik-korszak sem volt semmi, de most egy nem várt fordulattal Sneiderből, az űzőből lett az "űzött vad". Jakab, miután elnök lett, kiszórt több pártapparatcsikot, majd a képviselő Bencsik és Bana is miatta lépett ki a pártból. Már voltak annak jelei, hogy Jakabnak nem épp a szíve csücske a szótlan Sneider, de erről most tanúbizonyságot is tett: visszahívta az Országgyűlés alelnöki pozíciójából.

Ennél jobban nem alázhatta volna meg Sneidert, hisz ez a poszt szimbolikus, egyben azt is jelenti, hogy a párt és a frakció (többségének) bizalmi embere ül az Országgyűlés vezetői között. És nem szólnak arról a hírek, hogy Sneider mivel is vigasztalódhat, tehát számára nincs más hátra, mint visszaülni mezei képviselőnek. Persze, ha lenne vér a pucájában, visszarúg Jakabnak, kiszáll a Jobbikból, átül a függetlenek közé.

Ezek a jelek arra utalnak, hogy az összecsukló Jobbikban nem csitul a hatalmi harc. Mindenesetre a végórákban még jól felpofozzák, meggyomrozzák egymást, ahogy azt ilyenkor már megszokhattuk a korábbi pártkimúlásokat végigkövetve. Nincs új a nap alatt.

És mindezt előkelő idegenként, a távolból nézi végig Vona Gábor. Az influenszer tarthatna már egy újabb politikai tanfolyamot a sikeres pártvezetés titkairól. Egykor Sneider és Jakab is tőle leste el a szakma rejtelmeit. Kell náluk jobb referencia?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!