Kitart az apagyilkossággal gyanúsított fia mellett Szilágyi István özvegye

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása, 2020.05.03.
Vágólapra másolva!
Teljesen elkeseredett Szilágyi István özvegye, amikor csütörtök délelőtt kiderült, hogy hiába szeretné, nem látogathatja meg a fiát, akinek a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az asszony megbocsátotta a 49 éves Péternek az éveken át tartó bántalmazást, és bár a férfi már nem tagadja, hogy megölte az apját, az ismert színészt, az asszony ennek ellenére sem haragszik rá – tudta meg a Ripost.
Vágólapra másolva!

Hiába a segítő önkéntesek és a sok kedvesség, Jolika néni, Szilágyi István özvegye akkor érezné igazán jól magát, ha fia, akit apja megölésével gyanúsítanak, a közelében lenne.

Helyszínelés a gyilkosság után Fotó: Polyák Attila - Origo

Éppen ezért el is döntötte, hogy amint teheti, meglátogatja a fiát az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahová a férfi a letartóztatása után került.

A jogszabály szerint a letartóztatástól számított első 72 órában a legközelebbi hozzátartozónak joga van tizenöt perces beszélőre. Eleinte úgy tűnt, ennek nem is lesz akadálya, ám az asszonyt csütörtökön, indulás előtt hidegzuhanyként érte az ügyészség döntése:

az ügy súlyosságára való tekintettel, és mivel Joli néni tanúként érintett a férje meggyilkolásának ügyében, megtagadhatja az ügyészség a kapcsolattartást, amit meg is tettek.

Az asszony így nem léphet kapcsolatba fiával.

„Sikerült néhány szót váltanom Peti ügyvédjével, aki egy nagyon kedves fiatalember. Kijött hozzám a házhoz, pedig ez egyáltalán nem lenne dolga.

mondta el a Ripostnak Jolika néni.

Péter kirendelt ügyvédje ugyanakkor kijárt egy másik lehetséges utat, hogy a kapcsolattartás rendhagyó módon ugyan, de mégis létrejöjjön. Jolika néni eszerint pakkot küldhet a fiának, amit nagy gonddal készített össze azokból a holmikból, amiket a jó szándékú segítők az asszonynak adományoztak.

- tette hozzá.

A gyilkossággal gyanúsított férfi azt állítja, önvédelemből ölte meg az apját, aki szerinte rátámadt. A TV2 Tények információi szerint a férfi a gyilkosság után is rugdosta a mozdulatlan idős színészt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről