Vágólapra másolva!
Az ismert színész, Szilágyi István meggyilkolásával fiát gyanúsítják, aki a Bors információi szerint sok évvel ezelőtt vett fel hétmillió forint svájci frank alapú hitelt, hogy rendbe szedjék a rákosligeti házukat. A fedezet a szülei háza volt. A pénz azonban időközben elfogyott, és a tartozás megsokszorozódott még az előtt, hogy a felújítást befejezhették volna. Az özvegy úgy tudta, 22 millió forint tartozás van a házon, de kiderült: már 40 millió forintot követel tőle a végrehajtó. Az adósságot az asszonynak egyedüliként kell viselnie, ugyanis a gyilkossággal ugyanis a letartóztatásban lévő fiukat minden bizonnyal ki fogják zárni az örökségből - tudta meg a Bors.
Vágólapra másolva!

"Nagyjából 2-3 hónap múlva fogja kezdetét venni a hagyatéki eljárás, amelyből érdemtelenségre hivatkozva egészen biztosan ki fogják zárni a gyilkossággal gyanúsított fiúkat.

mondta a Borsnak Szilágyi Roland ügyvéd, aki szerint csak idő kérdése, hogy a végrehajtók mikor csapnak le az asszonyra.

Szilágyi István, megemlékezés Fotó: Koncz Márton - Origo

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Forgács Péter éveken át sokat segített a művész házaspárnak. A gyilkossággal gyanúsított fiút is jól ismerte, s azt is látta, hogyan él.

"Mi a temetés költségét álljuk. Nagyon régóta ismertem a művész urat, szegénynek nem volt könnyű élete. Az őrült fiuk mindig is megnehezítette a mindennapjaikat. Ott tett keresztbe nekik, ahol csak tudott. Lopott, csalt, hazudott. Bárhogyan próbáltuk őket segíteni, anyagilag támogatni, mindig elvette, és felélte a pénzt, holott azt nem is ő kapta. Én már többször is kiutasítottam Pétert a színházból, de mindig megtalálta a módját, hogy tönkretegye a szüleit.

– mondta a Borsnak Szilágyi István legutóbbi munkahelyének, a Győri Nemzeti Színháznak az igazgatója, s nem ő az egyedüli, aki úgy tudja, hogy Péter vette fel a többmilliós hiteleket, amikből a világot járta. Az Auróra zenekar tagja, Goreczki Szabolcs például azt mondta, hogy Péter a ház felújítására szánt pénzből elutazott a Pireneusokba, és az utolsó centig eltapsolta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről