A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Jelentősen csökkent Budapesten a koronavírus mennyisége a szennyvízben

Így öltöznek be az orvosok és az ápolók a Szent Imre Kórházban, mielőtt bemennek a koronavírusos beteg izolált kórtermébe
Vágólapra másolva!
A szennyvízben mért koronavírus száma jelentősen csökkent Budapesten, ennek alapján pár hétig nem kell attól tartani, hogy ugrásszerűen nőne a megbetegedések száma – erről tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben újabb mintavételezések történtek három budapesti szennyvíztelepen.

A mérések arról tanúskodtak, hogy Budapesten a szennyvízben majdnem egy nagyságrenddel kevesebb vírus-nukleinsav volt, mint az előtte vett mintákban.

Képünk illusztráció fotó: Talán Csaba

A Budapesten végzett mérési eredmények csökkenő tendenciát mutatnak, ennek alapján a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben jelentős emelkedés nem várható.

Jelezték: mivel a főváros szinte teljes területének szennyvize a három vizsgált szennyvíztelepre érkezik, az eredmények reprezentatívak.

Fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek a szennyvízben, viszont maga az örökítő anyag igen. Ezeknek a vizsgálatoknak azért van jelentőségük, mert az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!