Börtönbe került két férfi pénzmosási kísérlet miatt

Internetes csalás, kalózkodás
Munkában egy számítógépes hekker
Vágólapra másolva!
A Székesfehérvári Törvényszék hétfői előkészítő ülésén - a Fejér Megyei Főügyészség indítványával egyezően - két férfit ítélt el különösen nagy értékre elkövetett pénzmosáskísérlete és más bűncselekmények miatt: az egyik vádlott három év végrehajtandó börtönbüntetést, a másik két év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve.
Vágólapra másolva!

Két férfi 2017-2018 között külföldiektől kicsalt pénzt akart tisztára mosni: feltörték lengyel, szlovák, svéd gazdasági társaságok levelezési rendszerét, hogy megismerjék a gazdasági eseményeiket. Ezután a társaságok képviselőinek megtévesztő e-mailt küldtek, amelyben a számlakövetelések utalását az egyik olyan gazdasági társaság számlájára kérték, amit az egyik férfi alapítottak.

Így összesen közel 100 millió forintnak megfelelő összeghez jutottak amerikai dollárban és euróban.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A Fejér Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás kísérlete és más bűncselekmények miatt elítélték a vádlottakat.

Az egyik három év börtönt, a másik két év börtönt kapott három évre felfüggesztve.

Az egyik vádlott esetében még tizenhat millió forintnyi vagyonelkobzást is elrendeltek. A vádlottak beismerő vallomást tettek, lemondtak a tárgyalásról, így ez a döntés jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!