Lecsapott a vihar az ország keleti részére - videó

felhőszakadás Miskolcon
Hatalmas mennyiségű eső szakadt Miskolcra is, ahol így nézett ki péntek délután a Szinva patak.
Vágólapra másolva!
A katasztrófavédelem honlapján arról számoltak be, hogy főleg kidőlt fák és ingatlanokba befolyt víz eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét péntek délután Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs- Szatmár-Bereg megye több településén is.
Vágólapra másolva!

Bőven adott munkát a tűzoltóknak az erős széllel kísért zivatar az ország északkeleti részén, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, valamivel kisebb mértékben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Csobádnál a 3-as főútra, Vizsoly közelében a Vilmány felé vezető útra dőlt fa,

a 41-es főút Rohod és Apagy közötti szakaszán pedig letört ágak estek az úttestre.

Miskolcon is több tucat riasztást kaptak hasonló káresetek miatt a város hivatásos tűzoltói. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportálon, a BOON.hu-n számos olvasói fotót és videót is közzétettek.

Hatalmas mennyiségű eső szakadt Miskolcra is, ahol így nézett ki péntek délután a Szinva patak. Forrás: WWW:BOON.HU

Videón a megáradt Szinva patak:

Gyulaházán, a Munkás utcában egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél.

Több helyen, így például Miskolcon, Mezőkövesden, Bodroghalmon, Encsen, Nyírteleken és Szabolcsbákán kertekbe, lakóházakba, pincékbe és más helyiségekbe befolyt víz eltávolításához is kérték a tűzoltók segítségét.

Vihar után Miskolcon. Forrás: WWW:BOON.HU/Bujdos Tibor

A 37-es főúton, Sátoraljaújhely belterületén pedig, mint azt az Útinform jelentette, a hirtelen lehullott eső miatt elöntött a víz egy vasúti aluljárót, így ott elterelik a forgalmat.

Mint írták, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csak kisebb mértékben okozott károkat a pénteki vihar, ott elsősorban Nyíregyházára és környékére csütörtök délután csapott le az ítéletidő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!