A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Müller Cecíliát is próbálta támadni a baloldal, pedig elképesztő munkát végzett

MÜLLER Cecília
Müller Cecília, országos tisztifőorvos.
Vágólapra másolva!
Müller Cecília tisztifőorvos a veszélyhelyzet kihirdetése óta 98 napon át irányította a járvány elleni harcot, és 81 alkalommal összesen 1718 percen át tájékoztatta a közvéleményt az aktuális helyzetről a tévében. Az Operatív Törzs tájékoztatói egyelőre szünetelnek, de a baloldal rosszindulatú támadásaival szemben a tények azt bizonyítják: Müller Cecília emberfeletti, szakmailag kifogásolhatatlan munkát végzett.
Vágólapra másolva!

Március óta Magyarországon szinte mindenki ismeri Müller Cecília nevét: az országos tisztifőorvos 98 napon át vett részt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, naponta ott volt a tévéképernyőkön. Bár nem kommunikációs szakember, mégis az Operatív Törzs egyik legaktívabb válaszadója volt.

Müller Cecília 81 alkalommal összesen 1718 percben tájékoztatta a nyilvánosságot a koronavírus-járvány kapcsán

- írta a Ripost.

Egészen pontosan márciusban 22 alkalommal 462 percet láthattuk, áprilisban 590 perc jutott a 28 alkalomra, májusban 20-szor állt a nyilvánosság elé és 480,5 percnyi tájékoztatást hallhattunk tőle, júniusban eddig 11 alkalom és 185,5 perc a mérlege.

Nem volt megállás, hiszen amikor nem a tévében láthattuk, akkor az Operatív Törzs ülésén tárgyalt, és koordinálta a járvány elleni védekezést, vagy éppen személyesen kereste fel a szorult helyzetbe került szociális intézményeket.

Munkája sikerrel járt: sikerült ellaposítani a járványgörbét, és június közepére Magyarországon megszűnhet a veszélyhelyzet is.

Müller Cecília kivételes munkáját Orbán Viktor miniszterelnök is megköszönte a közösségi oldalán.

Nagyvenyimben háziorvosként dolgozott, családjával ott élnek

Müller Cecília 1958-ban egy ötgyerekes családba született Tolna megyében. A pécsi orvosi karon diplomázott. Ezt követően a dunaújvárosi kórházban dolgozott, majd a Mezőfalvi Mezőgazdasági Kombinát üzemorvosa lett, ahol saját megfogalmazása szerint a legtöbbet tanult, miközben a legkülönfélébb feladatokkal találkozott: „tehénharapástól a csecsemőgondozásig". Nagyvenyimben háziorvosként dolgozott, családjával a mai napig ott élnek.

Müller Cecília országos tisztifőorvos 81 napon keresztül tájékoztatott Forrás: MTI/Kormany.Hu

Müller Cecília 40 éve él együtt a férjével, Zseli Józseffel, akivel még a pécsi orvosi egyetemen ismerkedtek meg.

Az országos tisztifőorvosi posztot alig több mint egy éve látja el, de mindig is sokat dolgozott és tanult: négy szakvizsgája van.

Emellett pedig mindig volt ideje másokra, állítják a nagyvenyimiek. Közben felnevelt két gyermeket. Lányuk, Márta a szülők nyomdokaiba lépett, orvos, Debrecenben lakik és dolgozik, és három gyerek anyukája. Cecíliáék fia, Máté közlekedési mérnök, Budapesten él a feleségével, a szakmája jóvoltából járja a világot, náluk még nem született gyerek.

Müller Cecília munkája mellett a helyi Nagyboldogasszony plébánia világi lelkipásztora, és az Egészségfejlesztés című folyóiratnak is kiadó-szerkesztője, ami most szintén háttérbe szorult.

Fizikai teherbírását megalapozza sportos múltja, nem véletlen, hogy mindig hangsúlyozza: a szabad levegő, az egyéni sportolás a járvány idején is fontos.

Ő maga 1996 és 2000 között futva járt dolgozni Nagyvenyimből Dunaújvárosba – ott volt tisztiorvos –, ami oda-vissza körülbelül 15 kilométer. Legkedvesebb kikapcsolódása a kertészkedés.

A vörösiszap-katasztrófa idején személyesen vett részt az emberek mentésében. Akik jól ismerik őt, azt mondják, sosem érdekelte cím és rang, kitüntetés – bár többet is kapott –, erőt pedig a családból és a vallásból merít, és abból, hogy szereti az embereket – mondják róla, akik évtizedek óta ismerik.

Müller Cecíliát alaptalanul támadták

A hazai baloldal hazudozással, személyének teljes hiteltelenítésével próbálta az elmúlt hónapokban támadni Müller Cecília országos tisztifőorvost is. A baloldali támadások élén a Jobbik állt, de persze az MSZP és a Gyurcsány-párt sem maradt le, itt összefoglaltuk hosszan. Például a semmilyen orvosi végzettséggel nem rendelkező Bangóné Borbély Ildikó úgy fogalmazott március 24-én, hogy "mindennap elmondja az Operatív Törzsben a Cecília főigazgató asszony, vagy nem tudom, hogy kell szólítani". Kunhalmi Ágnes pedig arról írt, hogy "tesztelni, tesztelni, tesztelni kell és maszkot kell viselni, mert akármennyire nem hisz benne Müller Cecília, mégiscsak inkább a WHO-ra hallgassunk, meg a mértékadó járványügyi szakemberekre."

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel szemben a WHO többször is kinyilvánította a védekezés azon szakaszában: a tünetmentes emberek maszkviselése nem jelent valódi segítséget, sőt, kockázatokkal jár (túlzott biztonságérzet, a maszkhoz nyúlkálás, stb.), és azt is elmondták, hogy Magyarország eleget tesztel. (A védekezés jelenlegi szakaszában már fontos a maszkviselés zárt helyeken, és ahol nem lehet védőtávolságot tartani, ezt a WHO és az Operatív Törzs is elmondta.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!