A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nézőpont Intézet: A baloldali pártok népszerűsége igen alacsony

Vágólapra másolva!
Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a Heti Tv Pirkadat című műsorában legújabb kutatásukról, valamint az ellenzéki pártok helyzetéről beszélt.
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet legutóbbi kutatásában azt igyekezett felmérni, hogy miként vélekednek az emberek a veszélyhelyzet megszüntetéséről. Az elemző szerint ez egy folyamat része volt, hiszen a veszélyhelyzet bevezetésekor is mérték a véleményeket. A felmérésük alapján azt lehet mondani, az emberek több mint 80 százaléka támogatta a bevezetést és most a kivezetést is, azaz a kutatók szerint a kormány megfelelő ütemérzékkel rendelkezett. Az is igaz, hogy egyfajta egészségügyi helyzetet továbbra is fenn kell tartani, de az a járványhelyzet, ami eddig szükségessé tette a különleges jogrendet, már mögöttünk van, ezt felismerve lépett a kormány.

Az ellenzéket illetően Erdélyi Rezső Krisztián szerint ennek az oldalnak a gyengébb pártjai, mint az MSZP és a Jobbik meg sem próbált valamilyen önálló politikát kialakítani a vírushelyzet kapcsán, talán emiatt is alakulhatott úgy közvélemény, hogy a Nézőpont legújabb mérései szerint a szocialisták 3 százalékon állnak, azaz önállóan be sem jutnának a Parlamentbe.

Az elemző szerint szükség lenne egy baloldali pártra, a kérdés sokkal inkább az, hogy ez melyik lesz, van-e szükség újabb és újabb pártokra, mint például Szanyi Tibor ISZOM-jára.

Az is kérdés, hogy ha a demokratikus ellenzék pártjai összeállnak, akkor ebben melyik pártnak milyen súlya lesz, a nevesebb politikusok közül ki hányadik helyet kapja meg egy országos listán. Az ellenzéki összefogás azonban a jelenlegi kutatások szerint sem lesz elegendő arra, hogy a Fidesz-KDNP kormányt leváltsa, hiszen a baloldali pártok népszerűsége igen alacsony.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!