A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Müller Cecília kitüntetést kap

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője, Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője, Kiss Róbert, az Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa és Müller Cecília országos tisztifőorvos
Vágólapra másolva!
A Szent Adalbert-díjat adományozza a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, az elismerést csütörtökön délután a fővárosban adják át - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Szent Adalbertről (az esztergomi egyházmegye védőszentjéről, aki megkeresztelte Szent Istvánt) elnevezett díj odaítéléséről ellenszavazat nélkül döntött a KÉSZ elnöksége. Az elismerést többek között azért a munkáért nyújtják át, amelyet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány alatt, a veszélyhelyzet elrendelése után végzett. A KÉSZ kiemelte:

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője, Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője, Kiss Róbert, az Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa és Müller Cecília országos tisztifőorvos Forrás: Botár Gergely/kormany.hu

A KÉSZ tapasztalata szerint Müller Cecília egy olyan keresztény ember, aki mindig mosolyog, akkor is, amikor komoly. Mint fogalmaznak:

A KÉSZ indoklásában úgy folytatja:

Müller Cecília úgy beszélt Istenről, hogy sosem, vagy nagyon ritkán, csak úgy „véletlenül" ejtette ki a nevét, mégis mindig róla beszélt - tették hozzá. A szervezet szerint a tisztifőorvos egy olyan keresztény ember, aki nem tesz látható csodát, mégis megigéz és eléri, hogy rádöbbenjünk:

őt nem lehet nem szeretni.

– fűzték hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!