Benzint öntött az anyjára egy borsodi férfi

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat egy férfi ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség ügyészei. A szakemberek megállapították, hogy a támadó kóros elmeállapotú.
Vágólapra másolva!

Amikor a férfi 2016-ban elvált a feleségétől, hazaköltözött egy borsodi nagyközségbe, ahol szüleivel és bátyjával költözött össze egy családi házba. 2018 márciusában intézkedniük kellett a rendőröknek,

mert a férfi a házban összetört két széket, amitől a rokonai nagyon megijedtek, féltek tőle.

Tavaly ősszel, egy októberi délutánon, a vádlott zaklatottan viselkedett. Fel-alá járkált, magában beszélt, majd késő este, amikor a szülei már lefeküdtek, bement a szobájukba, odaállt az anyja mellé az ágy széléhez, és egy üvegedényből 1-2 dl motorbenzint locsolt az asszony ruhájára és a plédre, majd közölte, hogy

Kiment a szobából, de az apja utána kiabált, hogy ne merjen visszajönni, tűnjön el. A férfi elsétált otthonról. A testvére hívta a rendőket.

Forrás: Origo

A nyomozás során a szakemberek megállapították, hogy az asszony felsőjét és a plédet is olyan viszkóz alapú szálak alkották, amelyek éghetőek és kigyulladtak volna, mivel a benzin tűz- és robbanásveszélyes anyag.

Emellett azt is megállapították, hogy a férfi kóros elmeállapotú,

képtelen arra, hogy a cselekménye következményeit felismerje, és bármikor megismételheti, amit tett. Az ügyészség az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kóros elmeállapotára tekintettel indítványozta a vád alóli felmentését, és kényszergyógykezelésének elrendelését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!