A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Index kirúgott főszerkesztője szerint nincs hírértéke a székely kezdeményezésnek

Index, Index.hu, logó, online hírportál
(FILES) This file photo taken on June 22, 2020 shows the logo of Hungary's top independent news site "Index.hu", at the group's office in Budapest. - The chief editor of Index.hu was fired on Wednesday, July 22, 2020, amid fears of growing government influence over the outlet and sparking a potential mass exodus by journalist staff. Szabolcs Dull, editor-in-chief of Index.hu, Hungary's most widely read news portal, was dismissed for leaking internal documents to the media, according to a letter sent by management to staff. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A baloldali propagandalap, az Index.hu kirúgott főszerkesztője azzal a nyilvánvalóan hamis indokkal utasította vissza a székely nemzeti régiós kezdeményezés újraindulásáról való beszámoló megjelentetését, hogy szerinte ennek nincs hírértéke – hívja fel rá a figyelmet Pesty László, az Íradalá.hu kampányfőnöke. Persze nem ez az első alkalom, hogy az Index nem támogatja a magyar értékeket. Idén nyáron, miközben vezető politikusok és szakemberek szerint is belföldön biztonságos nyaralni, a lap az adriai utazásokat reklámozza.
Vágólapra másolva!

Pesty László filmrendező, producer, a Pesty Fekete Doboz vezetője, a székelyföldi magyarok nemzeti régiós aláírásgyűjtésének a kampányfőnöke hétfőn interjút adott a Vasárnap.hu-nak.

Az általa menedzselt kezdeményezéssel kapcsolatosan a következőket mondta: amikor 10 napja újraindítottuk a kampányt, az egész magyar sajtó jobbról és balról egyaránt partner volt, írt rólunk, mind a székely kezdeményezésről, mind a kampánynyitásról,

kivéve Dull Szabolcsot, aki azt üzente nekem: „ennek az ügynek nincs hírértéke".

Az Index logója Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az európai kisebbségek támogatásáért, köztük a ma is számos jogfosztást és elnyomást megélő székelyekért indított kampánynak pedig óriási jelentősége van a kisebbségben élő népcsoportok életében Európa-szerte – fűzte hozzá Pesty László.

Az Írdalá.hu kampány vezetői július 17-én személyesen kértek támogatást a baloldali exfőszerkesztőtől, amelyet ő írásban utasított vissza.

Dull szó szerint azt írta,

A kampánystáb ismert személyiségek bevonásával igyekszik megismertetni a kezdeményezés üzenetét és fontosságát.

- zárta interjúját Pesty László.

A székely kezdeményezést egyébként itt lehet aláírni.

Az Index csak a számára kedves kisebbségek mellett áll ki

Közben a baloldali propagandalap folyamosan azt hirdeti magáról, hogy „kiáll a kisebbségek mellett".

Ennek jeléül aktív propagandát folytat az egyébként nem létező hetvenvalahány társadalmi nem (gender) mellett, és konkrétabban az LMBTQ-közösségek érdekében, támogatja az illegális bevándorlókat, különös tekintettel az iszlám vallásúakra, továbbá az amerikai feketék radikális baloldali mozgalmát.

A külhoni magyarok problémájára azonban a legkisebb mértékben sem érzékeny az Index, sőt mi több, a témában általában szembemegy a külhoniak és a budapesti kormány nemzeti érdekeivel, helyette inkább az utódállamok szélsőségesen nacionalista felfogásával azonosul,

jó példa erre, amikor az ellen kampányoltak, hogy a magyar- és általában kisebbségellenes ukrán nyelvtörvény eltörlése érdekében Magyarország ne bojkottálja Ukrajna esetleges euroatlanti integrációját, amire egyébként még a volt ukrán külügyminiszter szerint is legalább 30 évet kell várni.

Ugyanakkor – a székelyek tekintetében – a Csíki Sör ellen folytattak gúnyos jellegű médiakampányt.

A Balaton ellen, az Adria mellett is kampányolt az Index

Orbán Viktor miniszterelnök július 10-én a Kossuth Rádiónak adott, szokásos péntek reggeli interjújában - többek között - az mondta, hogy

július 24-én pedig ugyanezt lényegében megismételte.

A Balaton Forrás: MTI/Varga György

A magyar kormányfő ezzel a hazai turistáknak kívánt üzenni, hiszen sejthető, hogy az országok közötti utazás jelentősen növeli a koronavírus behozatalának a kockázatát, a magyarok által különösen kedvelt és ezért tömegesen látogatott Horvátországban pedig jelentősen megugrott a fertőzöttek száma, szemben Magyarországgal.

A Balatonon való nyaralás természetesen a hazai turizmusnak is nagyon jót tesz,

amelyet nagyon súlyosan érintett a járvány, sőt mondhatni március közepe és június eleje között lényegében nem volt turizmus.

A balatoni nyaralás ilyen körülmények között óriási segítséget nyújt a turizmusból élő több tízezer magyar családnak.

Azonban a baloldali média – élén az Indexszel – megpróbálta lejáratni a balatoni nyaralást,

arra bíztatni a magyarokat, hogy inkább a koronavírussal erősen fertőzött Horvátországba, az Adriai-tengerre menjenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!