A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ellenzék a gyerekbántalmazást is képes beállítani politikai fegyverként

Címlap hírtv
Vágólapra másolva!
Egy kutatás szerint azokat a nőket, akik tudatosan nem vállalnak gyereket stigmatizálja a társadalom, de arra a kérdésre, hogy ez tényleg így van, vagy csak ők helyezkednek áldozati szerepbe a Hír Tv Címlap című műsorábanTóth Loretta, a Magyar Nemezt újságírója és lapunk munkatársa, Kroó Zita keresték a választ. Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke pedig Kaleta Gábor pedofilbotrányáról beszélgettek.
Vágólapra másolva!

A műsor első felének témája a volt perui nagykövet, Kaleta Gábor pedofilbotránya volt. A műsorvezető, M. Dobos Marianne kérdésére, miszerint mi a magyarázat arra, hogy a kormányzópárt a Kaleta ügy kapcsán a problémát nézi és megoldást próbál keresni törvényszigorítással, az ellenzék pedig igyekszik politikai eszközként használni ezt a kormány ellen a Fidelitas elnöke úgy fogalmazott:

Illés Boglárka ugyanakkor hozzátette: a magyar kormány számára a gyermekek védelme és a gyermekek az elsők.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, M. Dobos Marianne, műsorvezető. Forrás: Origo

Az ellenzék azonban folyamatosan próbálja a kormányra kenni a felelősséget a Kaleta ügy kapcsán. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint azonban most ugyan azt láthatjuk, mint a többi ügynél is:

az ellenzék számára még a gyermekek elleni erőszak sem szent, ezt is megpróbálják felhasználni a Fidesz ellen.

Párkányi Eszter ugyanakkor kiemelte, hogy nem érti az ellenzék azon retorikáját sem, amikor a kormány szemére vetik, hogy a bíróság enyhe ítéletet hozott ebben az ügyben. Ugyanis folyamatosan azt hallgatjuk, hogy a kormány ne szóljon bele a bíróságok munkájába, amikor pedig születik egy valóban felháborító bírói döntés akkor azt megpróbálják úgy beállítani, mintha a kormányfő maga hozta volna ezt az ítéletet- jegyezte meg.

Stigma-e a tudatos gyermektelenség?

A műsor második felének témája a tudatos gyermektelenség volt, amivel mostanában egyre többet foglalkozik az ellenzéki média. Lapunk munkatársa szerint a társadalom nem bélyegzi meg a gyermektelen nőket, ez mindenkinek az egyéni döntése, nem szól bele senki. Kroó Zita ugyanakkor hozzátette:

A Magyar Nemzet újságíró viszont úgy érzi, hogy azok az emberek, akik nyíltan vállalják és nyilvánosságra hozzák, hogy nem vállalnak gyereket valamiféle belső késztetést éreznek arra, hogy valami politikai nézettel indokolják ezt. Tóth Loretta hozzátette:

Balról jobbra: Kroó Zita, az Origó újságírója, M.Dobos Marianne, műsorvezető, Tóth Loretta, a Magyar Nemzet újságírója. Forrás: Origo

M. Dobos Marianne azon kérdésére, hogy mi lehet a magyarázata annak, hogy egyre többször támadja az ellenzéki média és más ellenzéki erők a kormány családpolitikáját lapunk munkatársa úgy reagált: ez azért lehet, mert Magyarországon nemzetpolitizálás megy és ehhez a családtámogatás is hozzá tartozik, ami például az EU kozmopolita felfogásával szembe megy.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!