A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

NNK: Hazautaztak a Rákóczi Szövetség táborából a fertőzöttekkel érintkezők

Rákóczi Tábor POTÁPI Árpád János; CSÁKY Csongor
A résztvevők a Himnuszt éneklik a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolás Táborának ünnepélyes megnyitóján Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban 2020. július 6-án.
Vágólapra másolva!
Többen hazautaztak megfigyelésre a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborából, mert egy magyar és egy szerb koronavírus-fertőzött táborozóval érintkeztek - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint

a 250 résztvevős táborban két koronavírusos beteget azonosítottak, őket a budapesti Szent László kórházba szállították.

A járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást.

- olvasható a közleményben.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (elöl, b2) diákkal beszélget a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolás Táborának ünnepélyes megnyitóján Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban 2020. július 6-án. A Rákóczi Szövetség idei első nagyobb rendezvénye, a Kárpát-medencei Középiskolások Tábora július 6-tól 12-ig tart. Forrás: MTI/Balázs Attila

Az eset miatt felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van,

és kiemelten fontos a szabályok betartása a fertőzés terjedésének megakadályozásáért.

- írta az NNK.

A résztvevők a Himnuszt éneklik a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolás Táborának ünnepélyes megnyitóján Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban 2020. július 6-án. Forrás: MTI/Balázs Attila

A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Tábora hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A táborozók az anyaországból, a Felvidékről, Erdélyből és a Délvidékről érkeztek, Kárpátaljáról a járványhelyzet miatt csak felnőttek vesznek részt a programokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!