Az amerikai modell bukása? – Schmidt Mária írása

George Floyd, USA, Amerikai Egyesült Államok, erőszak, rendbontás, tüntetés, demonstráció, Washington
Protestors set a fire in the street a block from the White House while protesting the death of George Floyd at the hands of Minneapolis Police in Washington, D.C. on May 31, 2020. - Police fired tear gas outside the White House late Sunday as major US cities were put under curfew to suppress rioting as anti-racism protestors again took to the streets to voice fury at police brutality. (Photo by Samuel Corum / AFP)
Vágólapra másolva!
A 150-ek levele azt bizonyítja, hogy a ballib értelmiségiek egy része megijedt. Fél, sőt retteg! A csőcselék tobzódása két tűz közé szorította őket – írta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója a Magyar Nemzetben megjelent elemzésében.
Vágólapra másolva!

A 150-ek levele azt bizonyítja, hogy a ballib értelmiségiek egy része megijedt. Fél, sőt retteg! Az agresszív, gyújtogató csőcselék tobzódása két tűz közé szorította őket. Félnek, hogy kánonállító és ellenőrző jogosultságuk kicsúszik a kezükből. Sokáig abban bíztak, hogy ők majd jól megússzák! Hiszen mindig is csodálták a terroristákat, az erőszaktevőket!

Mert a vér, a mások halála és szenvedése még mindig reménnyel tölti el őket! Azzal a reménnyel, hogy eljön végre a forradalom, amiről mindig is álmodoztak, amire mindig is életük nagy kalandjaként gondoltak, de ami érdeklődés hiányában nem tört ki sem 1968-ban, sem 1989-ben – írta elemzésében Schmidt Mára.

Schmidt Mária szerint is óriási gondok vannak az Egyesült Államokban Forrás: AFP/Samuel Corum

Schmidt szerint a liberalizmus nálunk igen hamar, már a kétezres évek elejére szitokszóvá vált, mert egyet jelentett az elitnek azzal a részével, amelyik sportot csinált az önlenézésből és a Nyugat kritikátlan majmolásából. Egyet jelentett a rendszerváltoztatás elárulásával, a kommunistákkal való összebútorozással, a fennhéjázó teljesítményképtelenséggel, az ország kiárusításával, a megszorító intézkedésekkel, a kulturális és tudományos diskurzus kisajátításával. Viselhetetlenekké váltak.

A teljes írást itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!