Tovább növeli befolyását a 4iG-ben Jászai Gellért

Vágólapra másolva!
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett információk szerint a Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az Opus Global Nyrt. (9,95%) és a Konzum PE Magántőkealap (11,63%) informatikai vállalatban lévő részvénycsomagját. Az üzletember, aki tavaly június óta már a 4iG legnagyobb befektetője, az adásvétel lezárását követően 61,79 százalékra növeli részesedését az informatikai társaságban.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés értelmében Jászai Gellért vagyonkezelő társaságán keresztül megvásárolja az Opus Global Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap tulajdonában lévő 4iG részvényeket. A felek az Opus 9,95 százalékos, valamint a Konzum PE 11,63 százalékos részvénycsomagjának megszerzéséhez szükséges adásvételi megállapodásokat az igazgatóságok és a tulajdonosi hozzájárulásokat követően megkötötték.

– mondta a mai bejelentés kapcsán Jászai Gellért

– kommentálta a tranzakciót Dzsubák Attila, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója.

A mai napon bejelentett ügyletek jelentős változást eredményeznek a társaság tulajdonosi szerkezetében:

Jászai Gellért közvetett módon – IKON Befektetési Alapkezelő Zrt.-n és a KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül – a társaság mindösszesen 61,79 százalékos részvénycsomagját tulajdonolja majd, amely szavazatok 63,86 százalékos arányát biztosítja.

A 4iG Nyrt. tulajdonosi szerkezete az adásvételi ügyletek lezárását követően:

  • KZF Vagyonkezelő Kft. 56,60%
  • Manhattan Invest Kft. (IKON Alapkezelő) 3,29%
  • MANHATTAN Magántőkealap (IKON Alapkezelő) 1,90%
  • 4iG saját részvény 3,23%
  • Közkézhányad 34,98%

Összesen: 94 millió darab részvény

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről