Jó irányban folynak a Covid-járvánnyal kapcsolatos hazai kutatások

Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere, EMMI,
Vágólapra másolva!
Kásler Miklós ma hosszú megbeszélést folytatott a Covid-19 vírussal kapcsolatos orvosi kutatásokról a magyar egészségügy vezetőivel. A szakemberek elmondták, hogy olyan terápiák állnak rendelkezésükre, amelyekkel meg tudják akadályozni a betegség súlyos lefolyását, és el tudják érni, hogy még kevesebb haláleset forduljon elő.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter ma hosszú megbeszélést folytatott a Covid-19 vírussal kapcsolatos orvosi kutatásokról a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, az Országos Onkológiai Intézet, valamint a Debreceni Egyetem vezetőivel, orvosaival, képviselőivel - írta az EMMI sajtóközleménye.

A megbeszélést követően Szlávik János infektológus elmondta, hogy országosan egyöntetű álláspont az, hogy jelenleg rendelkezésükre állnak olyan terápiák, amelyekkel hatékonyan fel tudják venni a vírus elleni harcot. E módszerekkel pedig

meg tudják akadályozni, hogy a betegség súlyos lefolyású legyen, és el tudják érni, hogy még kevesebb haláleset forduljon elő.

A szakember állításait az is alátámasztja, hogy a halálos kimenetelű megbetegedések száma az utóbbi időben drasztikusan csökkent.

A miniszter örömmel állapította meg, hogy jelentős előrehaladás történt, és meghatározta az EMMI által kijelölt kutatócsoportnak a kutatások további irányát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről