A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A szivárványos zászló a baloldal reakciója a családpolitikára

Címlap hírtv
Vágólapra másolva!
A Pride hónap alkalmából több baloldali önkormányzat is kitette az LMBTQ-közösség szimbólumaként ismertté vált szivárványos zászlót a hivatalára.  Más kisebbségek zászlója azonban nem került ki. Vajon tényleg szolidaritásról van szó vagy propagandáról? A Momentum már óvodás kortól elkezdené az érzékenyítést. Erről beszélgetetett a tegnapi Címlapban Tóth Loretta, a Magyar Nemzet újságírója és az Origo munkatársa, Kroó Zita a műsorvezetővel, M. Dobos Marianneval a Hír TV-n.
Vágólapra másolva!

A szivárványos zászló kitűzése a hivatalokra az ellenzék tudatos provokációja, ami egyúttal a baloldal reakciója a kormány családpolitikájára –mondta az Origo munkatársa. Kroó Zita úgy fogalmazott:

A Magyar Nemzet újságírója szerint viszont egy nagyon fontos identitáspolitikai harc folyik ezzel kapcsolatban. Tóth Loretta azonban nem biztos abban, hogy a cél valóban ezeknek az embereknek a támogatása.

Tóth Loretta, a Magyar Nemezt újságírója, Kroó Zita, az Origó újságírója, M. Dobos Marianne műsorvezető. Forrás: Origo

A baloldal ugyanakkor erőteljesen rányomta a saját bélyegét az LMBTQ közösségre, ezért egy homoszexuálisról mindenki azt gondolja, hogy politikailag baloldali beállítottságú, pedig ez egyáltalán nem biztos – jegyezte meg Kroó Zita.

Az óvodákba is beférkőzhet az LMBTQ-propaganda

A Momentum az a párt, ami a legerőteljesebben áll ki az LMBTQ közösség mellett. Legutóbb odáig is elmentek, hogy felvetették: már az óvodákban el kellene kezdeni az érzékenyítést azzal, hogy a gyerekek olyan meséket hallgassanak például, amiben a királyfi királyfit ment meg. A párt felvetése azonban még az LMBTQ-közösségben is megosztó.

Kroó Zita azt hangsúlyozta, hogy fontos figyelembe venni, hogy a gyerekeknek nem csak a testük, de a lelkük is fejlődik és abban, hogy az milyen lesz, nagy felelősségünk van. Hozzátette: könnyen beszélnek a gyerekkorban való érzékenyítésről azok, akiknek ezzel gyerekként nem kellett találkozniuk.

Tóth Loretta reméli, hogy Magyarország nem jut el oda, mint más országok, hogy például transzszexuálisok olvasnak fel gyerekeknek, ugyanakkor megjegyezte, hogy

egyre nagyobb a nyomás felénk is, gondoljunk csak a Disney-rajzfilmekben az utóbbi időben megfigyelhető LMBTQ-tartalmakra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!