A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMárton Viviana
09:33TekvondoRuth Gbagbi-Viviana Marton
HUNMagyarország
10:40Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország
10:50Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
11:00Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
11:10Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNLigeti Dániel
11:40BirkózásDaniel Ligeti-Ashton Mutuwa
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Orbán Viktor: Együtt sikerül majd legyőzni a járvány második hullámát is

Vágólapra másolva!
Brüsszelben úgy számolnak, hogy a következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják - mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának. A miniszterelnök közölte, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.
Vágólapra másolva!

Közelebb vagyunk a vakcinához

A koronavírus-járvány első hullámához képest fontos változás, hogy most közelebb vagyunk ahhoz, hogy legyen vakcina – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. A kormányfő szerint Brüsszelben úgy számolnak, hogy a következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják. Mint mondta, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

- emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve, a gazdaságot valahogy helyre lehet hozni, az elvesztett életet ugyanakkor nem lehet visszahozni. A kormányfő együttérzését fejezte ki a gyászoló családoknak.

Rámutatott: az egészségügyre és az oktatásra nagy nyomás nehezedik, de együtt sikerül majd legyőzni a járvány második hullámát. Emlékeztetett, hogy tavasszal a világ 20-25 legjobban védekező országa között voltunk.

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell Forrás: Origo

Orbán Viktor: Marad a határzár

Orbán Viktor kitért arra, hogy a nemzeti konzultációt azért is szervezték, hogy az emberek a védekezési tervben részt vegyenek. Az emberek a konzultáció során egyértelművé tették, hogy védekezni akarnak, de az országnak működnie kell - emelte ki a kormányfő.

- mondta a miniszterelnök.

Lépcsőzetes védekezést valósítunk meg, kijelöltük az első nyolc kórházat, ha azok is megteltek, akkor jön a következő – magyarázta a kormányfő.

Értem, ami a térségben történik, de mi Ausztriát követjük. Egyelőre nem értem a csehországi történéseket – mondta a kormányfő. A határzár továbbra is marad, mivel el kell vágni a vírus utánpótlását – tette hozzá Orbán Viktor.

- hangsúlyozta a kormányfő. A miniszterelnök szerint a közmunkabéreket emelni kell a következő évben.

Orbán Viktor: Ki fogjuk bírni

Több ember dolgozik most, mint januárban és márciusban. Több mint 4,5 millió ember dolgozik most, míg 10 évvel ezelőtt 3,6 millió ember dolgozott – ismertette a kormányfő. A varázshatár a 4,5 millió dolgozói tömeg, de az álmok között szerepel az 5 milliós határ is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a főváros üzleti modellje a külföldiekre épült. Budapestnek nincs olyan üzleti modellje, amely a magyarokat szólítaná magához. Kell, hogy a magyarok is itt legyenek Budapesten - tette hozzá.

Március-áprilisban aggódtam, és azt figyeltem, hogy nem derül-e ki, hogy a gyerekekre is veszélyt jelent a vírus - mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, az idősek védelmét meg lehet oldani, de a gyerekekét sokkal nehezebb. Egyelőre nem derült ki, hogy a gyerekekre veszélyt jelent a vírus.

Ki fogunk szabadulni ebből a nyomorúságból, és ki fogjuk addig bírni – hangsúlyozta a kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!