Uzsorahitel felvételére akart rávenni több embert egy álmentős

Vágólapra másolva!
Egy K. Krisztián nevű férfi magát betegszállítónak kiadva próbált meg uzsorahitel felvételére biztatni több embert is, de lebukott. A férfi azt akarta elhitetni, hogy közösen létesítsenek mentőállomást. Amikor rájöttek, hogy hazudik, feljelentették - írja a Ripost. 
Vágólapra másolva!

Az Alfa néven működő, engedéllyel nem rendelkező betegszállító, K. Krisztián közös mentőállomás létesítéséhez akart másokkal felvetetni 110 millió forint kölcsönt.

– mondta el történetét a Ripostnak Új-Széplaki Ágnes. A nő először csak interneten keresztül beszélgetett a férfival, aki mentőtisztnek adta ki magát. Időközben egy másik Facebook-profilról folytatta a beszélgetést, de ez akkor még nem volt gyanús a nőnek.

Eltűnt emberek segítéséhez központi adatbázist akart létrehozni, ennek ürügyén találkoztak, majd barátkoztak össze

a nővel és a férjével. Gyakran járt a lakásukra, sokszor volt a vendégük ebédre, vacsorára is - írja a lap.

– folytatta a férj.

K. Krisztián különböző neveket és fényképeket használt, de mindig ugyanazokat a helyesírási hibákat vétette, és mindig egészségügyi végzettséget tüntetett fel az adatlapján. Egyszer előállt egy üzleti tervvel, és arra akarta kérni a házaspárt, hogy vegyenek fel neki 110 millió forint hitelt egy uzsorástól.

- mondta el a Ripostnak a nő.

– tette hozzá a férj.

Hamarosan megtudták, hogy K. Krisztiánt letartóztatták.

Kiderült: nem az a valódi neve, amit nekik mondott.

Amikor a házaspár meglátta a csaló férfi ellen kiadott körözést, akkor szembesültek vele, hogy kit engedtek be a lakásukba.

– mondta el a Ripostnak Szép Zoltán. Vele azt hitette el K. Krisztián, hogy segíteni tud neki.

Szép Zoltán élettársa hozzátette, hogy őt is többször megfenyegette, kiírta a nevét nyilvánosan a Facebookon, és privátban is fenyegető üzeneteket küldött.

Új-Széplaki Ágnes tett feljelentést az ügyben.

– számolt be a Ripostnak.

- tette hozzá a nő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről