A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fiatalkorúak börtönébe kerülhet az orgoványi apagyilkos

Kecskemét, bicskás, 2020.01.27.
Vágólapra másolva!
A fiú még januárban gyilkolta meg az apját, miután egy orgoványi tanyán összeverekedtek egymással. Az ügyészség most vádat emelt ellene.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a fiú és a szüleivel és testvéreivel 2018-ban jött Magyarországra. Orgoványon béreltek ki egy tanyát, a szülők alkalmi mezőgazdasági munkát végeztek.

A fiú és a testvérei 2019-ben a gyámhatósághoz kertültek, mivel a szülők rendszeresen ittak és nem törődtek velük.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az akkor 15 éves fiú gyermekotthonba került, ahonnan rendszeresen megszökött.

Az apjával nem volt szoros kapcsolata, mert előfordult, hogy részegen megverte a feleségét és a gyerekeket is.

Az édesanyja hívására a fiú január 24-én meglátogatta őket a tanyán. A késő esti órákban együtt ittak, hajnalban a szülők összevesztek egymással. A fiú ki akart menni a szobából, de a kijáratnál az apja a karjánál fogva visszarántotta. Verekedni kezdtek. Ráestek egy asztalra, onnan pedig le a földre.

A fiú meglátott egy kést a földön. A földön feküdt, amikor négyszer hátba, egyszer pedig fejen szúrta fölé magasodó édesapját.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az áldozatnak az egyik szúrás a tüdejét érte, emellett sok vért vesztett, az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg az életét.

A helyszínen meghalt. A rendőrséget a fiú hívta ki. Az ügyészség emberöléssel vádolja a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű támadót. Azt javasolja, hogy a bíróság ítélje fiatalkorúak börtönében végrehajtandó büntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!