A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Gyurcsányhoz egyre közelebb álló Jakab Péter lett a Jobbik elnöke

ORBÁN Viktor; JAKAB Péter
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.
Vágólapra másolva!
Jakab Pétert választották a bomladozó Jobbik-párt elnökének. Ahogy arról korábban már többször beszámolt az Origo, szombaton tartja tisztújítását a Jobbik, amelynek korábbi, Sneider Tamás által vezetett elnöksége a tavaly májusi EP-választáson elszenvedett csúfos vereség miatt mondott le. 
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, hogy Jakab és Szávay köre összecsapott a tisztújítást megelőzően. Két csoport alakult ki, akik a tisztújítás közeledtével összecsaptak: az egyik támogatja, a másik nem a Gyurcsánnyal és a DK-val való összeborulást. Az elsőbe tartozik Jakab Péter frakcióvezető, Gyöngyösi Márton EP-képviselő, elnökhelyettes, Szilágyi György képviselő-szóvivő, Ander Balázs, Potocskáné Kőrösi Anita, és Z. Kárpát Dániel képviselők. Velük szemben ellenzik a párt múltjára nézve elvtelen alkut a budapestiek: Szávay István volt képviselő, Bencsik János képviselő, budapesti elnök és Stummer János képviselő.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szávay István és a vele szövetséges Varga-Damm Andrea célja vélhetően az lehet, hogy megakadályozzák, hogy a már DK-s politikusokkal nyíltan mutatkozó, újdonsült elnök Jakab Péter és köre teljesen beállítsák baloldalra a pártot.

A pártelnökről egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek, akárcsak Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről. Mellettük bekerült az elnökségbe Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!