Több százmillió forintot csaltak ki egy gyászoló családtól

Vágólapra másolva!
A gyászoló családtagok megkérték az egyik ismerősüket, hogy segítsen nekik halott rokonuk örökségét megszerezni külföldről. A férfi beszervezte az ügyvéd ismerősét, akivel együtt több százmillió forintot csaltak el a hagyatékból.
Vágólapra másolva!

Azért kérte meg a férfit a család, mert jó baráti viszonyban voltak és jó volt a nyelvtudása. Az volt a feladata, hogy felkutassa és megszerezze a család meghalt rokonának külföldi hagyatékát.

A férfi látszólag szívesen, ingyen segített a családnak, de valójában az volt a célja, hogy az örökség egy részét ellopja.

A csalásba bevonta az egyik ügyvéd ismerősét is, akit a hagyatéki eljárás lefolytatását segítő ügyvédként mutatott be a gyászolóknak. Rábeszélték az örökösöket, hogy hogy az örökséget az ügyvéd letéti számlájára utalják azért, hogy onnan majd el tudjanak venni belőle egy bizonyos összeget.

A csalók 600 millió forintos kárt okoztak a családnak.

Az ügyészek társtettesként, folytatólagosan elkövetett különösen nagy kárt okozó csalással vádolják őket, az ügyvédet pedig még visszaéléssel is. Az ügy tárgyalása pénteken folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!