A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Ezekben a városokban növekszik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

Debrecen, koronavírus, iskola
Debrecen, 2020. szeptember 29. Katonai nevelő megméri az egyik épületbe lépő növendék testhőmérsékletét a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium bejáratában 2020. szeptember 29-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt október 1-jétől valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor megmérik a diákok és a dolgozók testhőmérsékletét, hogy kiszűrjék a betegeket és ezzel csökkentsék a fertőzés kockázatát. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Debrecenben és Nyíregyházán növekszik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.
Vágólapra másolva!

A kormányzati portálon azt írták, hogy Békéscsabán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szolnokon, Budapesten és az agglomerációban csökkenő, míg Debrecenben és Nyíregyházán növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 41. héten végzett szennyvízvizsgálatok.

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését - tették hozzá.

Testhőmérsékletét-mérés a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium bejáratában 2020. szeptember 29-én. Forrás: MTI/Balázs Attila

Kiemelték, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei alapján a járvány nem ért véget, ezért a legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató emberek álljanak munkába, menjenek közösségbe, különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira.

Kerüljék a zsúfolt helyeket, helyzeteket, kiemelten a zárt térben szervezett rendezvényeket.

Továbbra is szükséges a higiénés szabályok betartása, az arc érintésének elkerülése, az alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, a felületek rendszeres alapos fertőtlenítése, valamint a gyakori szellőztetés - írták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!