Késsel raboltak ki egy dohányboltot Kaposváron - videó

Vágólapra másolva!
Két kaposvári férfi az utcán beszélgetni egymással, majd eldöntötték, hogy rablással szereznek pénzt. Úgy gondolták, hogy egy ékszerboltot kirabolni túl rizikós, ezért inkább egy dohánybolt mellett döntöttek.
Vágólapra másolva!

A 20 és a 35 éves férfi véletlenül futott össze egymással Kaposvár központjában, ahol beszélgetni kezdtek. Az egyikük felvetette, hogy rablással kéne pénzt szerezniük.

Első ötletük az volt, hogy egy közeli ékszerboltot rabolnak ki, de azt túl kockázatosnak ítélték meg, ezért végül egy dohányboltra esett a választásuk.

Az idősen férfi egy környéken lévő férfitől kölcsön kért egy kést, de nem mondta el neki, hogy mire kell. A két rabló megállapodott, hogy a fiatalabb megy be a boltba, a társa pedig egy közeli parkban fogja várni.

A 20 éves férfi ezután bement a boltba, a kést az eladóra fogta és a bevételt követelte. Az alkalmazott először vonakodott, de utána odaadta a pénzt.

A férfi azzal is megfenyegette, hogy megöli. 120 ezer forintot vitt el a dohányboltból.

A férfi később hiába várta a társát a megbeszélt helyen, őt a rablás után 10 percen belül elfogták a rendőrök, mivel a dohánybolt eladója azonnal értesítette a hatóságokat.

A fiatalabb férfinak még volt annyi ideje, hogy a pénzből vegyen pár ruhát, de pár órán belül őt is elfogták.

A dohánybolt kárának több mint a fele megtérült.

Az ügyészség javasolta a letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt. Ezen kívül azt javasolják, hogy ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, akkor a bíróság ítélje a fiatalabb férfit 6 év, a 30 éves férfit pedig 10 év fegyházra felfegyverkezve elkövetett rablás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!