Feltételesen szabadult a börtönből, aztán két házba is betört

rablás betörés
Vágólapra másolva!
Feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből egy kalocsai férfi, nem sokkal később két házba is betört, ahonnan összesen 11 millió forintot zsákmányolt. Most a korábbi büntetésének hátralevő részét is leülheti.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a kalocsai férfi a korábbi büntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadult. Nem sokkal később, 2018. november 1-jén este az udvari bejárati ajtót felfeszítve egy kalocsai házba bement, majd ott értékek után kutatott - írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A férfi a házban az étkezőben lévő szekrény belső részéből nyíló, falban elhelyezett fegyverszekrény ajtaját felfeszítette, és a lőszertároló rekeszbe rejtett nejlonzacskóban a külföldön dolgozó tulajdonos által összegyűjtött 16 400 Euro, vagyis mintegy 5,2 millió forintnak megfelelő készpénzt, továbbá arany ékszereket és karórát lopott el.

A következő áldozatának udvarába 2019. november 11-én napközben mászott be, majd a ház csukott, de nem bezárt ajtaján bejutva a családi ház nappalijából, a szekrényből 1 millió forint készpénzt és mintegy 5 millió forint értékben arany ékszereket lopott el - írják.

A vádlott így összesen több mint 11 millió forinttal gazdagodott.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit két rendbeli, jelentős értékre elkövetett lopás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.

Emellett az ügyészség indítványozta a vádlott korábbi börtönbüntetése hátra lévő részének utólagos végrehajtását is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!