Nemzetközi elismerés a négy magyar orvosképző egyetemnek

Hollósi Anna diák egyetemi hallgató egyetemista ÉPÜLET gyakorlat gyakornok laboratórium mikroszkóp MŰSZAKI ESZKÖZ orvosi egyetem orvostanhallgató SZEMÉLY TÁRGY vizsgálat
Budapest, 2019. november 7. Hollósi Anna PhD hallgató sejtmagpórust vizsgál egy szuperfelbontású mikroszkóppal a Semmelweis Egyetem (SE) Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet multifoton laborjában a IX. kerületi Tűzoltó utcában 2019. november 6-án. Az egyetem idén ünnepli alapításának 250. évfordulóját. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A hazai orvos- és egészségtudományi egyetemek mindegyike jelentősen, több mint 50 hellyel javította pozícióját a felsőoktatási intézmények tekintélyes szakterületi rangsorán - írta közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A minisztérium tájékoztatása szerint a Times Higher Education 2021-es listáján a Semmelweis Egyetem bekerült a világ 250 legjobb orvosi egyeteme közé. A felsőoktatás megerősítésének eredményeként versenyképesebb tudásra tehetnek szert, és értékesebb diplomához juthatnak a magyar fiatalok.
Vágólapra másolva!

A THE globális felsőoktatási rangsor különböző tématerületek alapján méri össze a világ 28.000 felsőoktatási intézményét.

A napokban közzétett orvos- és egészségtudományi tematikus rangsoron mind a négy hazai orvosi egyetem javította tavalyi pozícióját.

A Semmelweis Egyetem (SE) 87 hellyel rukkolt előbbre, a vizsgált 856-ból a 250 legjobban teljesítő felsőoktatási intézmény közé. A Debreceni Egyetem 68, a Pécsi Tudományegyetem 62, míg a Szegedi Tudományegyetem 54 helyet javítva szerepel a világ első 500 orvosképzője között.

A magyar egyetemek az elmúlt években egyre jobban teljesítenek, egyre versenyképesebb diplomát adnak, hazai és nemzetközi elismertségük nagymértékben javult – mondta Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

A napokban közzétett orvos- és egészségtudományi tematikus rangsoron mind a négy hazai orvosi egyetem javította tavalyi pozícióját (képünk illusztráció) Forrás: MTI/Mohai Balázs

Hozzátette: a koronavírus okozta világjárvány idején mindenhol felértékelődik az orvosi egyetemek szerepe, közreműködésük nélkülözhetetlen a klinikumban a betegek kezelésében, a lehetséges gyógymódok, terápiák kutatás-fejlesztésében. A magyar egyetemek ebben a nehéz időszakban az egészségügyi és innovációs területen is jól vizsgáznak.

A kormány célja a kor kihívásainak, a gazdaság és a társadalom elvárásainak megfelelni képes, a világszínvonal felé törekvő felsőoktatási rendszer fejlesztése. A magyar egyetemek oktatási színvonalának növelésével, minőségi képzési infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!