A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szijjártó Péter: Jourová kijelentései nem befolyásolják a magyar-cseh viszonyt

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. szeptember 30. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Marso Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 30-án. Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar tulajdonban lévő cég 4,6 milliárd forintos beruházása 50 új munkahelyet teremt. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős cseh alelnökének Magyarországot bíráló kijelentései nincsenek semmilyen hatással a magyar-cseh kapcsolatokra - mutatott rá a külgazdasági és külügyminiszter abban az interjúban, amelyet szombaton közölt a Lidové Noviny című cseh napilap.
Vágólapra másolva!

– Szeretném leszögezni, hogy Vera Jourová nyilatkozatát az Európai Bizottság alelnöke nyilatkozatának tekintjük. Vera Jourovát tehát nem azonosítjuk sem a Cseh Köztársasággal, sem a cseh kormánnyal – jelentette ki Szijjártó Péter, aki hétfői prágai látogatása során adott interjút Léko Istvánnak, a konzervatív cseh újság főszerkesztőjének.

Szijjártó Péter: Vera Jourová nyilatkozatát az Európai Bizottság alelnöke nyilatkozatának tekintjük Forrás: MTI/Balogh Zoltán

– húzta alá a magyar diplomácia vezetője.

A migráció elutasítása miatt büntetik Magyarországot

Szijjártó Péter azt is közölte: Jourová nagyon durva dolgokat mondott, amelyek messze túllépik azt a határt, amely még elfogadható.

– szögezte le Szijjártó. Rámutatott: Jourová csak liberális ellenzéki forrásokból tájékozódott, és "teljesen figyelmen kívül hagyta a tényeket".

A miniszter szerint eljött az ideje annak, hogy Brüsszelbe is visszatérjen a kulturált párbeszéd és a kölcsönös tisztelet szelleme.

A magyar külpolitikának a kölcsönös tisztelet az alapját jelenti - szögezte le.

– Magyarország ezeréves államisággal rendelkezik,

Brüsszel azonban ezt a tiszteletet az utóbbi egy-két évben nem adta meg a magyar nemzetnek – mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter az interjúban úgy vélte: a politikai támadásokkal Brüsszel megpróbálja büntetni Magyarországot az illegális migráció kérdésében elfoglalt álláspontja miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!