A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ITM előtt tüntettek a Színművészeti blokádját fenntartani akaró színészek és rendezők, bár az ITM-nek semmi köze már a Színművészetihez

Vágólapra másolva!
Az ITM épülete előtt nagyjából kétszáz ember előtt színészek és rendezők olvastak fel tiltakozásnak szánt gondolatokat, a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatban. Mint sokszor megírtuk: több egyetemhez hasonlóan a Színművészetinél is modellváltásról döntöttek és egy kuratórium irányítja ezentúl az egyetemet. A kuratórium elnökének a Kossuth-díjas rendezőt, Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját nevezték ki. Mindez az egyetemet évtizedek óta irányító oktatóknak nem tetszett, és Gyurcsány Ferenc és a teljes baloldal biztatását maguk mögött érezve olyan helyzetet teremtettek, hogy néhány tucat diák elfoglalta az egyetemet. Azonban a blokádszerűség kifulladóban, így a politikát próbálják belerángatni ismét az ügybe. Az ITM elé mentek tüntetni, holott az ITM-nek hónapok óta semmi köze a Színművészetihez.
Vágólapra másolva!

A demonstráción meglehetősen csekély volt az érdeklődés, tagadhatatlanul látszott, hogy már nagyon kevés embert érdekel az akciójuk. A reggeli tüntetés egyik kiemeltebbnek tűnő konferansziéja egyébként Ascher Tamás volt, aki korábban többször elmondta, hogy egyáltalán nem áll a blokádszervezés mögött.

Támogató leveleket olvastak fel, mások mellett Mucsi Zoltán, Alföldi Róbert, Pálfi György, Thúróczy Szabolcs, Hernádi Judit. A program utolsó felvonása az volt, hogy Mácsai Pál egy verset szavalt el, a szerző nevét sajnos nem hallottuk.

Azt viszont igen, hogy a tüntetés vége felé, amikor egy mentőautó elment az utcában, az egyik szervező (életkorából adódóan biztosan nem hallgató volt) viccelődve megkérdezte, hogy "kiért jött?", valaki még viccesebben azt mondta, hogy Palkovicsért (vagyis az ITM miniszteréért), mire a kérdést feltevő úr még ennél is viccesebben azt mondta: sajnos nem.

A tüntetés fél tizenegy körül véget ért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!