A rendőrség előtt vertek szét egy autót Kiskunhalason

Vágólapra másolva!
Az üldözés után, a rendőrség épülete előtt kezdték el szétverni haragosuk autóját a támadók. Amikor észrevették a rendőröket, elmenekültek.
Vágólapra másolva!

Egy kiskunhalasi férfi üzleti kapcsolatban állt egy másik férfival. Elszámolási vitába keveredtek, egymás haragosai lettek. Február 24-én 21 órára a kiskunhalasi férfi a házba hívta üzletfelét, hogy lezárják az elszámolási vitát. Előtte telefonon is vitatkoztak, fenyegették és szidták egymást.

A férfi harmadmagával jelent meg a kiskunhalasi háznál, mire az ott lakó férfi egy nyílpuskával szaladt ki a házából, hogy megfélemlítse őket.

A támadáshoz használt ásó. Forrás: ugyeszseg.hu

Ettől a férfi megijedt és megpróbált elmenekülni, de

kiskunhalasi üzlettársai márodahívta az ismerőseit, akik a férfi kocsija mögé álltak az autóikkal, hogy megakadályozzák a menekülésben.

Mégis sikerült elhajtania a helyszínről. Üldözni kezdték az ismerősök. Egészen a rendőrkapitányságig követték, ahol utolérték.

Forrás: ugyeszseg.hu

Fémrudakkal, szerszámnyelekkel és ásóval a kezükben szálltak ki az autóból a támadók és ismeretlenül maradt társaik, és ütni-verni kezdték a meneküléshez használt autót a rendőrségi parkoló sorompója előtt.

Az autó hátsó szélvédője betört, a karosszéria számtalan helyen behorpadt. A portaszolgálatos őrök vették észre, hogy folyik, ők hívták az ügyeleti szolgálatot.

Amikor a kiskunhalasi rendőröket észrevették a támadók, elmenekültek.

A szélvédő betörésekor széthulló üvegszilánkok a hátsó ülésen utazó férfinak 8 napon belül gyógyuló, felületes sérüléseket okoztak.

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészek szerint a támadók kihívóan közösségellenes viselkedése alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A megrongált autó tulajdonosa a 800 ezer forintos kár megtérítése érdekében feljelentést tett.

Az ügyészség a férfiakat csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal és rongálással vádolja, emellett az üzletfelét nyílpuskával fogadó és megfenyegető férfinak zaklatás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben a tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolja, továbbá azt, hogy a nyílpuskát, ásót, fém- és farudakat kobozzák el. A szabadlábon lévő férfiak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről