Nyugtatóval mérgezte meg kislányát egy nő Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Egy asszony azzal vitte kórházba 3 éves kislányát, hogy belázasodott és otthon többször elájult. A vizsgálat után az orvos megállapította, hogy a gyerek jó állapotban van, de az anyja nem akarta hazavinni, ezért nyugtatót kevert a gyereke üdítőjébe, hogy tüneteket produkáljon. Ha nem kapott volna gyors orvosi segítséget, a kicsi belehalt volna a mérgezésbe.
Vágólapra másolva!

Az öt gyereket nevelő nő március 20-án többször is betelefonált a kecskeméti kórházba azzal, hogy a 3 éves kislánya belázasodott otthon. A járványügyi helyzet miatt az orvosok azt javasolták, hogy ne menjen sehová, ő maga csillapítsa a gyerek lázát és beszéljen a háziorvosával. A telefonáló viszont hajthatatlan volt.

Délután azzal hívta fel a mentőket, hogy a kislány lázas és fél óránként elájul, ezért bevitték a kórházba. A kezelőben az ügyeletes orvos megvizsgálta a gyereket. Semmi baja nem volt.

Miután közölte az anyjával hogy nincs szükség kórházi ellátásra, az ambuláns ellátás után hazaengedik őket.

A nő többször elmondta, hogy a gyerek otthon háromszor is összeesett és szeretné, ha a kórházban maradna.

Ezek után hívás nélkül visszament a kezelőbe a gyerekkel, ahol elkezdte vízzel locsolgatni, és egyre agresszívebben követelte, hogy tartsák bent a kislányt. Azt is mondta, hogy bármit elkövet azért, hogy ne küldjék haza.

Később, amikor a folyosón várakoztak, a nála lévő nyugtatóból 8-9 szemet beletett a kislány cumisüvegében lévő baracklébe, hogy rosszul legyen és kórházban maradjon.

A gyerek ivott az üdítőből, rosszul lett, elájult. Az orvosok az előzmények miatt mérgezésre gyanakodtak, ezért egyből elkezdték az intenzív kezelését. Ennek köszönhetően a kislány fél óra után magához tért. A kórház ekkor hívta a rendőrséget és a gyermekvédelmet. A nőtől lefoglalták a nyugtatót.

A kislány életveszélyes állapotba került az anyja miatt. Ha nem kapott volna időben segítséget, jó eséllyel megfulladt volna.

Az ügyészek a letartóztatás alatt álló asszonyt életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre és szüntesse meg a szülői felügyeleti jogát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!