Soroksári futónő-gyilkosság: egy szerb férfira is gyanakodhatnak a rendőrök

soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina
Krisztina mindennap ugyanazon az útvonalon futott.
Vágólapra másolva!
Több mint hét éve gyilkolták meg Kardosné Gyurik Krisztinát, aki futni indult a soroksári otthonából, de soha többé nem ért haza. Az ügyben 2018-ban történt áttörés, amikor kiderült, hogy a helyszínen talált DNS-minta egy börtönben ülő férfié, R. Szilveszteré. A Blikk úgy tudja, hogy a rendőrség annyira gyanúsnak talált az ügyben egy szerbiai börtönben ülő embercsempészt, hogy megkérték az ottani hatóságokat, hallgassák ki az ügyben. Még hazugságvizsgálatnak is alávetették.
Vágólapra másolva!

A gyilkossági ügy eddig egyetlen vádlottja R. Szilveszter, aki 2013-ban hajléktalanként élt. Ő mindent tagad. Folyamatosan azt mondogatja, hogy

egy vitatkozó párt látott a helyszínen, és ő csak a nőt akarta menteni, így kerülhetett a DNS-e a helyszínre.

Ennek ellenére, amikor lopás miatt börtönbe került, a holmijában megtalálták Gyurik Krisztina telefonját.

R. Szilveszter a bíróságon Fotó: Koncz Márton - Origo

A Blikk úgy tudja, hogy a rendőrök arra kérték szerb kollégáikat, hogy hallgassanak ki egy szerb férfit, aki 2013-ban, egy hónappal a soroksári anya meggyilkolása után, embercsempészet miatt került börtönbe.

Az itteni eljárás közben hangozhatott el valami, ami felkeltette a rendőrök érdeklődését.

A szerbek megtették, amit kértek, kihallgatták a férfit, még poligráfos vizsgálatnak is alávetették.

"Legnagyobb megdöbbenésemre a több ezer oldalas nyomozati anyag minden egyes betűje tökéletesen olvasható, kivéve az a pár sor, ami ennek a férfinak a kihallgatásáról és a hazugságvizsgálat eredményéről szól

– mondta a Blikknek dr. Lichy József, R. Szilveszter védője.

R. Szilveszter és védője, dr. Lichy József Fotó: Koncz Márton - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, 2013. szeptember 25-én Kardosné Gyurik Krisztina a szokásos futóedzésére indult a soroksári otthonából, ahová nem ért vissza. A férje jelentette be felesége eltűnését. A rendőrök azonnal megkezdték a kutatást. A holttestet végül egy rendőrkutya találta meg, a Szigetidűlő út melletti fás-bokros területen, nem messze a házuktól.

Kiderült, hogy a 36 éves családanyát megerőszakolták és meggyilkolták.

Kardosné Gyurik Krisztina Forrás: Bors/Fejér Bálint

A gyilkost 5 évig kereste a rendőrség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdte meg, majd az Nemzeti Nyomozó Iroda Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya vette át. Az öt év alatt több mint 391 tanút hallgattak ki az ügyben és több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

2018 szeptemberében egyezést találtak, az egyik minta ugyanis a már lopás miatt börtönben ülő R. Szilveszteré volt.

A férfi a gyilkosság idején hajléktalanként élt és lopásokból tartotta fent magát. Amikor börtönbe került, a leadott tárgyai között ott volt Krisztina telefonja is. A férfi máig nem tett beismerő vallomást, ártatlannak vallja magát. A kiemelt ügyek nyomozóinak sikeresen megoldott ügyeiről szól az Origo újságírójának sorozata, amelyet itt megnézhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről