Fuvart ajánlott fel nyugdíjasnak, hogy kifossza

Pénz forint magyar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a helyi férfi ellen, aki tavaly kifosztott egy idős nőt, aztán több mobiltelefont is ellopott Szegeden.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019. augusztus 13-án délután, autóval közlekedett az egyik forgalmas szegedi sugárút közelében.

Észrevett egy bottal járó, nehezen közlekedő nyugdíjas nőt, akinek felajánlotta, hogy némi pénzért cserébe elviszi, ahová akarja.

A nő elfogadta az ajánlatot, beült kocsiba, a férfi pedig elvitte a megadott címre. Az asszony kiszállt, és 500 forintot nyújtott át a férfinak, aki ezt kevesellte.Megpróbált belenyúlni a nő táskájába, majd amikor az nem hagyta, kirántotta a kezéből, visszaült a kocsiba, és elmenekült.

A táskában 90.000 forint, egy 17.000 forint értékű mobiltelefon, emellett bankkártya és igazolványok voltak.

A kár teljes egészében megtérült, mivel a férfi a lopás után tíz perccel visszahajtott a helyszínre, és visszaadta az idős nő holmijait.

Ugyanez a férfi 2019 szeptemberében egy szegedi étterem pultjáról két mobiltelefont is magával vitt közel 40 ezer forint értékben.

A különös, többszörös visszaeső bünözőt az ügyészség kifosztással, közokirattal visszaéléssel, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaéléssel, illetve lopással vádolja. A férfi letartóztatás alatt áll. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - írja az Ügyészség oldala.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről