Négy embert elítéltek a nagylóki gyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
Egy nagylóki férfit tavaly novemberben az ismerősei leitattak az egyik helyi kocsmában, aztán odakötözték egy székhez és a teraszon hagyták. A férfi este kihűlt és meghalt. A rendőrség 8 embert gyanúsított meg az ügyben, közülük ma 4 embert elítélt a bíróság a vád alapján. Ők azok, akik nem segítettek a férfinak, de lefotózták.
Vágólapra másolva!

Négy ismerőse itatta le a nagylóki férfit az egyik kocsmában, aki később elaludt a teraszon. Az ismerősei úgy döntöttek, hogy kikötözik egy székhez.

Az egyikük a pultostól vett szigetelőszalagot, majd ráborított még egy széket az alvó férfira, és a társaival együtt összeragasztották azokat. A férfi lábait és kezeit a székek lábaihoz és karfáihoz kötötték, közben a negyedik társuk felvette az egészet

Forrás: Police.hu

Ekkor megérkezett a kocsmába még négy ember, akiknek az ismerősök elmondták, hogy ők itatták le és kötözték meg a férfit.

Közülük hárman le is fotózták az áldozatot.

A zárás után mindannyian elmentek a kocsmából, a férfit pedig otthagyták.

Amikor az áldozat magához tért, megpróbált kiszabadulni, de nem járt sikerrel, felborult a székekkel együtt.

Hajnalban a terasz padlóján kihűlt és meghalt.

Az ügyészség többszörösen minősülő emberölés, valamint segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt emelt vádat a nyolc emberrel szemben.

November 11-én, a bíróságon négyen beismerték a segítségnyújtás elmulasztását, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíróság közülük kettőt 1 év börtönbüntetésre ítélt, amit 3 év próbaidőre felfüggesztett. A másik két embert 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, amit 2 évre felfüggesztett. A próbaidő alatt pártfogó fog felügyelni rájuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről