A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Lassulni látszik az új fertőzések növekedésének üteme, a kormány csütörtökön ismerteti az újabb döntéseket

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, idősek vásárlási sávja, vásárlási sáv, idős ember, idős emberek, nyugdíjas, vásárlás, bevásárlás, 2020.11.24.
Vágólapra másolva!
Egy hét alatt hét százalékkal kevesebb fertőzöttet regisztráltak - hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!

A kormány értékeli a járványügyi adatokat, és a meghozott döntésekről a csütörtöki Kormányinfón fognak tájékoztatni – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Egy esetben döntöttek vendéglátóhely ideiglenes bezárásáról, mivel az szabálytalanul, nyitva tartott. Budapest 10. kerületében egy sörözőt ellenőriztek a rendőrök. Az nyitva tartott, és vendég is tartózkodott a helyiségben. Ezenfelül sem az alkalmazott, sem a vendég nem viselt maszkot.

Az elmúlt napon 16 703 helyszíni ellenőrzést tartottak a rendőrök, illetve 7307 hatósági házi karantént rendeltek el.

Már több mint 137 ezer aktív fertőzött van Fotó: Polyák Attila - Origo

Javult a járványgörbe

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 4114 főre emelkedett – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 137 553 fő. A fertőzöttek 22 százaléka, az áldozatok 25 százaléka, a gyógyultaknak pedig a 26 százaléka budapesti.

7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Az országos tisztifőorvos felidézte: zajlik az egészségügyi és a szociális dolgozók, a pedagógusok és a bölcsődék dolgozóinak tesztelése, ám a szűrések eredményeiről későbbiekben fognak tájékoztatást adni.

A kisgyerekek a legkevésbé érintettek

Változik a járványgörbe. Nagyon fontos adat, hogy a 47. héten a 46.-kal szemben 7 százalékkal kevesebb fertőzöttet regisztráltak. A legérintettebb korosztály a pozitivitás szempontjából a 40-50 éves korosztály, az összes fertőzött közel 45 százalékát teszik ki.

A gyermekek körében az 1-2 éves korcsoportban a legalacsonyabb a megbetegedési arány, összesen 141 főnél regisztráltak eddig pozitivitást ebben a korosztályban.

Az alsó tagozatosoknál 365, a felsősök körében 968 igazolt fertőzött jut 100 ezer gyermekre, középiskolásoknál pedig 2130 – sorolta az adatokat Müller Cecília.

Tolna megyében regisztráltak a legkevesebb fertőzöttet.

Az elmúlt héthez képest Zala megyében nőtt a fertőzöttek száma a legnagyobb mértekben, közel 70 százalékkal. A megbetegedési arány Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb, de Budapesten és Vas megyében is magas.

Keddtől érvénybe lépett a 65 évnél idősebbek vásárlási idősávja. Ez egy védett idősáv, vagyis a drogériákban, gyógyszertárakban, élelmiszerüzletekben ilyenkor csak az idős vásárlók tartózkodhatnak. Más üzletek esetében nem áll fenn ez a korlátozás.

Magyarországon egyelőre még nem kezdődött el az influenzajárvány – válaszolt Müller Cecília egy kérdésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!