A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Egyre nagyobb terhelés éri az egészségügyi rendszert, ezért is kellettek az új intézkedések

koronavírus, maszk, járvány, Budapest, metró, aluljáró, tömegközlekedés
Vágólapra másolva!
Ma éjféltől éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be, éjfél és reggel öt óra között, és a szórakozóhelyek bezárásáról is rendelkeztek. A kulturális rendezvények, sportrendezvények nézőterén csak minden 3. helyet lehet elfoglalni, a szabályt megszegőkre 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki a rendőrség, és a helyet akár egy évre is bezárhatják – hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Az egész országra veszélyhelyzetet hirdetett a kormány - jelentette be Gál Kristóf, az ORFK-szóvivője. Ma éjféltől kijárási korlátozás lép életbe, így mindenki köteles otthon tartózkodni, és csak munkavégzés, vagy életvédelmi céllal megengedett a lakóhely elhagyása - tette hozzá. A kijárási korlátozás reggel ötig tart - mondta Gál Kristóf.

A kulturális rendezvények, sportrendezvények nézőterén csak minden 3. helyet lehet elfoglalni, a szabályt megszegőkre 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki a rendőrség, és a helyet akár egy évre is bezárhatják – mondta Gál Kristóf.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Három napra bezártak egy üzletet

A rendőrök kedden 39 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, és 14 esetben tettek feljelentést a védelmi intézkedések figyelmen kívül hagyása miatt – mondta Gál Kristóf. Összesen 2546 esetben intézkedtek a rendőrök szeptember 21-e óta.

A rendőrség hétfőtől nagyobb erővel végzi az ellenőrzési tevékenységét. Beszámolt arról, hogy

egy XX. kerületi üzletben 5 alkalmazott nem viselt maszkot, ezért a súlyos szabálytalanság miatt 3 napra bezárták az üzletet, és helyszíni bírságot szabtak ki.

Szomorú rekordok dőltek meg

Müller Cecília arról beszélt, hogy szomorú rekordok dőltek meg az elmúlt napokban. A legfiatalabb meghalt személy 28 éves volt. Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos. Rendkívül fontosak az elmúlt napokban meghozott intézkedések.

Egyre nagyobb a leterhelése az egészségügyi rendszernek. A mostani intézkedések célja, hogy a kórházak működőképessége megmaradjon - mondta a szakember.

Már szinte minden településen ott van a vírus

Müller Cecília szerint alig van már olyan település, ahol ne lenne már jelen potenciálisan a vírus.

Szólt arról is, hogy egy hét alatt másfélszeresére nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A járvány kezdete óta a fertőzöttek átlagéletkora fokozatosan kúszik felfelé.

Az elmúlt négy hétben az igazolt új esetek negyede a 40-49-es korosztályba esik.

A legritkábban az 1-2 éves korosztályban regisztrálták a vírust.

Müller Cecília elmondta, mindenkinek komolyan kell vennie az intézkedéseket.

Megjelentek a rendeletek

Megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet kihirdetéséről és az Orbán Viktor által kedden bejelentett újabb szigorító intézkedésekről szóló rendelet. A részletekből kiderül többek között, hogy milyen céllal lehet csak közterületen tartózkodni éjjel, illetve hogyan lehet megszervezni a kulturális és sportrendezvényeket.

Tovább nőtt itthon a fertőzöttek száma Fotó: Csudai Sándor - Origo

4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 90 988 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 90 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 2063 főre emelkedett, 21 232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 67 693 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az áldozatok 31%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!