A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic

A Soros-hálózat letiltotta Orbán Viktor levelét

Horizontal HEADSHOT
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem jelenhetett meg Orbán Viktor Soros Györgyhöz címzett válaszlevele a bevándorláspárti spekuláns lapjában, a Project Syndicate-ben. Ezzel ismét bebizonyosodott: a szólás- és véleményszabadságot hirdető Soros-hálózat nem tűri el az övétől eltérő véleményeket, és ezek megsemmisítése érdekében képes a legtávolabb elmenni. A Project Syndicate arról nevezetes, hogy Soros annak idején itt jelentette meg írását a bevándorlás ösztönözéséről.
Vágólapra másolva!

Múlt hét csütörtökön jelent meg Soros Györgynek az uniós költségvetés elfogadása körüli vitákról szóló publicisztikája a Project Syndicate-ben. Eleve furcsa, hogy egy amerikai üzletember miért érdeklődik ilyen intenzíven Európa dolgai iránt, arról nem is beszélve, hogy végletesen elfogult álláspontot közvetített Magyarországról és Lengyelországról. Írásában a két ország megbüntetését követelte Brüsszeltől.

Ezután Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben válaszolt Soros Györgynek. Azt szerette volna megjelentetni természetesen a Soros írását közlő Project Syndicate-ben, azonban a Soros-hálózat cenzúrája ezt nem engedte. Mint a miniszterelnök mai Facebook-bejegyzéséből kiderült,

a Soros-hálózat ugyanis letiltotta a kritikus írást.

Ebből is az látszik, hogy a szólás- és véleményszabadságot hirdető amerikai milliárdos birodalma nem tűri el az övétől eltérő véleményeket. A sajátjukat viszont természetesen igen: a Project Syndicate Soros egyik legfontosabb fóruma, ahol több kiemelt írása is megjelent.

Ezt jelzi, hogy itt hirdette meg a Soros-tervet: "A menekültügyi rendszer újjáépítése" című publicisztikájában hat pontban vázolt "átfogó tervet" az európai migrációs válság megoldására. Továbbá itt jelentette be, hogy globális hálózatot indít a felsőoktatás átalakítására.

A Project Syndicate egy nemzetközi médiaszervezet, amelyet 1995-ben alapítottak, és a központja Prágában található. Kommentárokat és elemzéseket tesz közzé, különböző globális témákról. Az összes véleménycikket a Project Syndicate weboldalon teszik közzé, de emellett a partnerkiadványokhoz is eljuttatják, így nyomtatott formában is megjelenik. 2019-ben 506 médiahálózattal rendelkezett 156 országban. A nonprofit szervezet elsősorban a fejlett országok újságjainak hozzájárulásaira támaszkodik, amelyek tagsági alapjának hozzávetőlegesen 60 százalékát teszik ki annak érdekében, hogy szolgáltatásait kedvezményes áron vagy ingyen kínálhassa az újságoknak azokban az országokban, ahol jelen van a Project Syndicate.

A Project Syndicate többek között támogatást kapott a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól, a dániai Politiken Alapítványtól, a ZEIT-Stiftungtól, valamint a Bill és Melinda Gates Alapítványtól is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!