A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szijjártó Péter: Már attól is elfáradok, ha sétálok egy kicsit a lakásban

Vágólapra másolva!
Kilencedik napja, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-fertőzés miatt karanténba került. Tapasztalatairól és élményeiről ezúttal is közösségi oldalán számolt be. 
Vágólapra másolva!

"A tüdőgyulladást leszámítva az összes tünetet sikerült produkálnom. Jelenleg ezek gyengülnek, azonban a vírus sajnos engem is legyengített" - adott helyzetjelentést a tárcavezető, aki a betegségét megelőzően általában napi tizenöt kilométert futott. "Most ha csak rágondolok erre, már abban is elfáradok" - tette hozzá.

Karantén

"Már attól is elfáradok, ha sétálok egy kicsit a lakásban" - utalt arra, hogy kilenc nap után is komoly tünetei vannak.

- tette hozzá. Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy "nagyon gyorsan változnak" a tünetei. "Reggel nagyon fáj a fejem, délután semmit nem érzek, csak mondjuk hasmenésem van, másnap viszont teljesen más a felállás" - fogalmazott.

Egyúttal elárulta, holnap orvosi felülvizsgálatra megy, és bízik abban, hogy jó híreket fog kapni.

Forrás: Facebook

A miniszter kilencedik napja van karanténban, azóta minden nap beszámolt a vírussal kapcsolatos tapasztalatairól. Szijjártó múlt hét szerdán jelentette be, hogy elkapta a koronavírust, és ezért hazautazik Bangkokból.

Megállapodás Oroszországgal

A mostani, Russian Todaynak adott interjújában egyébként szóba került: megjelent az orosz oltóanyag félidős jelentése, ami szerint 92 százalékos a vakcina hatékonysága.

A nemzetközi együttműködést illetően kifejtette, a kölcsönös tisztelet most a legfontosabb, és ahelyett, hogy politikai alapon támadnák egymást az országok, az együttműködést kellene előtérbe helyezni.

A nemzetközi együttműködés lényeges a vakcina szempontjából is

- tette hozzá. "Nagyon drukkolunk minden cégnek és országnak, amely a vakcina fejlesztésén dolgozik, függetlenül attól, hogy melyikről van szó"

Kitért arra is, hogy folytatják a megbeszéléseket Izraellel és Kínával is, és nagyon jó az is, hogy a Pfizer amerikai gyógyszergyártó és a BioNTech német biotechnológiai vállalat is előrelépést ért el.
Szijjártó Péter szerint a tavaszi hullám nagy tanulsága, hogy jó, ha minél több forrás áll rendelkezésre. "Amikor védőeszközöket és lélegeztetőgépeket akartak venni, csak Kínából tudták ezeket beszerezni" - idézte fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!