Két lányt kényszerítettek prostitúcióra Várpalotánál

Vágólapra másolva!
Két lány eldöntötte, hogy megszöknek a nevelőszüleiktől, és az idősebbik rokonai segítségével új életet kezdenek. A rokonok prostitúcióra kényszerítették őket.
Vágólapra másolva!

Az akkor 15 és 16 éves lányok 2018 nyarán eldöntötték, hogy megszöknek a nevelőszüleiktől. Az idősebb felvette a kapcsolatot az egyik távoli rokonával, egy 50 éves asszonnyal. Miután megszöktek, az asszony felvette őket a veszprémi buszpályaudvaron és elvitte őket a Várpalota környéki otthonába. Az asszonnyal lakott még az idősebb 24 éves lánya is.

A lányoknak meg kellett dolgozniuk a lakhatásukért és az ellátásukért.

Kisgyerekre vigyáztak, megcsinálták a házimunkát, valamint az asszony és a lánya is prostitúcióra kényszerítette őket.


Három hét múlva a 16 éves lány visszament a nevelőszüleihez, de a 24 éves nő bíztatására két hét múlva megint elszökött hozzájuk. Nem sokkal később újra otthagyta az asszonyt és a lányát, de ekkor a közelben élő vérszerinti anyjához ment. Napokkal később utánament a 15 éves lány is, mivel ő sem akart többet prostituált lenni.

Amikor a család észrevette, hogy a fiatalabb lány is megszökött, utána eredtek.

A 24 éves nő veréssel fenyegetve akarta őket visszavinni, az anyja viszont azt ígérte nekik, hogy nem fogják őket bántani.

Végül rávették őket a visszatérésre és arra is, hogy tovább szexeljenek pénzért.

Egy idő után az asszony fiatalabb, 21 éves lánya magához csábította a lányokat, hogy neki dolgozzanak. A lányok elhitték, hogy majd nála jobb életük lesz, ezért odaköltöztek. A helyzetük azonban semmit sem változott, sőt,

a nő még pornográf képeket is készített róluk, ezekkel hirdette őket az interneten.

A 15 éves lányt többször meg is verte, amivel a másikat is megfélemlítette. A nőnek az élettársa is segített, ő vitte a kuncsaftokhoz a lányokat.

Az ügyészség emberkereskedelemnél súlyosabban minősülő eset miatt emelt vádat az asszony, a két lánya és a fiatalabb nő élettársa ellen. Azt javasolják, hogy ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, akkor a bíróság ítélje az asszonyt 10 év, a 24 éves lányát 12 év, a 21 éves lányát 13 év, a férfit pedig 10 év fegyházbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!