A baloldal Brüsszel segítségével engedné be a migránsokat

Vágólapra másolva!
Az ellenzék az uniós költségvetési vitában lehetőséget lát arra, hogy Brüsszel segítségével a magyar belpolitikában újranyissa a migráció kérdését és bevándorlók befogadására kötelezze Magyarországot - közleményében reagált Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közös ellenzéki sajtótájékoztatóra.
Vágólapra másolva!

A parlamenti ellenzéki frakciók hétfőn felszólították Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne vétózza meg az Európai Unió költségvetését.

A miniszter ezt közleményében úgy értékelte:

Új eszközt talált a magyar ellenzék a hosszú ideje vágyott céljai elérésére: a határvédelem leépítésére, a kerítés felszámolására és a bevándorlók befogadására.

A kormány elkötelezett a magyar és az uniós pénzügyi érdekek védelme iránt, minden ezzel összefüggő uniós jogi garanciát támogat, de soha nem fogjuk elfogadni, hogy jogállamiság álnéven közös uniós bevándorláspolitikát kényszerítsenek Magyarországra - írja közleményében Gulyás Gergely.

Tudjuk, hogy az ellenzék ezekben a kérdésekben mindig is Brüsszel oldalán állt,

ezért semmilyen meglepetést nem okoz, hogy most újra lehetőséget látnak a magyar választópolgárok által több alkalommal elutasított politikájuk brüsszeli segédlettel történő érvényre juttatására.
A magyar kormány álláspontja világos:

igent mondunk a pénzügyi fegyelemre, az elszámoltathatóságra és a pénzügyi visszaélések tilalmára, de nemet mondunk az uniós migrációs- és genderpolitikára

- írta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!