Mindössze egy kiselejtezett hordója, egy használt fakádja és egy fúrt pincéje volt Dúzsi Tamásnak, amely ki sem volt téglázva. Így indította el a borászatát több mint két évtizede Szekszárdon. Kárpótlással jutott egy kisebb szőlőhöz, azt művelte – ő metszett, dolgozott korán reggeltől késő estig. Ahogyan mondja: maga mellé állt be a szőlősorba. Rövid időn belül a bora a világ legjobbjai közé került. Más, jó nevű borászok is azt mondják: „Nézzétek a Dúzsit, a semmiből indult, és micsoda borokat készít. Nagyon szerény körülmények között is lehet nagyon jó bort csinálni." Dúzsi Tamás büszke a családjára, és arra, hogy a legnehezebb helyzetekből is felállt.
Dúzsi Tamás gyerekei is a borászattal foglalkoznak – még ha nem is mindenkinek ez a szakmája. De ahogyan mondják: bármit tanul az ember, az a borászatban hasznosítható.
„Belenőttünk a borászatba. Gyerekkorban iskola után mindig dolgoztunk, vagy a szőlősorokban, vagy a pincében akadt munka, és ma is mindenki valahogyan kiveszi a részét a családi vállalkozásból" – mondta ifj. Dúzsi Tamás.
A Dúzsi Borászatban forgatott az Origo – nézze meg a videót.