Két és fél millió ember beoltására elegendő vakcina érkezik a kínai Sinopharmtól Magyarországra

Sinopharm, Kína, vakcina, koronavírus
A kínai Sinopharm-vakcinát mutatja egy egészségügyi dolgozó Pekingben 2020 december 20-án.
Vágólapra másolva!
Magyarország két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól. Az oltóanyagot négy hónap alatt, négy szakaszban fogják leszállítani - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Az OGYÉI engedélyének kiadása után megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására, és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban - számolt be pénteken délután a közösségi oldalán Szijjártó Péter, miután telefonon egyeztetett Wang Yi kínai külügyminiszterrel.

Szijjártó bejegyzése szerint

Magyarország két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól.

Az oltóanyag szállítása négy szakaszban, négy hónap alatt valósul meg.

– Ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, emberek ezreinek életét menthetjük meg, és hamarabb tudunk sort keríteni a korlátozások feloldására – írta Szijjártó Péter.

A miniszter emlékeztetett, hogy nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart a Vajdaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről