A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Budapest egy fantasztikus város, ahol minden értéket meg kell menteni

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Wichmann kocsma megmentéséről, az ellenzéki városvezetők panaszairól.
Vágólapra másolva!

A napokban a hírekbe bekerül, a Kazinczy és a Király utca sarkán lévő Wichmann kocsma kapcsán elmondta, ez egy valóban történelmi épület, egy igazi műemlék, hiszen itt alapította meg Schneider József a magyarkártya készítő üzemét 1836-ban, majd 1986-ban itt indította el a Pesten híres kocsmáját a kiváló sportoló Wichmann Tamás, aki később eladta az épületet. A mostani új tulajdonos az épület helyén egy szállodát szeretne építeni, bár mind az önkormányzat, mind az építésügyi hatóság felé diákszállóként adta be a kérelmét. Ez azzal járna, hogy az épületet lebontják, ezért döntött a kormány, hogy műemléki védettséget biztosít neki.

Bajkai István kiemelte, nem csak az épületet kell védeni, ahogy ezt a városvédő Ráday Mihály is elmondta, hanem azt is védeni kell, ami az adott épületben történt. Az erzsébetvárosi Fidesz szervezet kiadott egy közleményt is, ahol kifejtették, véleményük szerint az önkormányzatnak kellett volna védettséget adni, arról nem beszélve – tette hozzá, hogy a járványhelyzet miatt a képviselőtestület közreműködése nélkül a polgármester a tulajdonossal egy parkoló-megváltási szerződést kötött, ami nem a kerületnek volt kedvező. Szerencsére azonban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely kijelentette, sürgőséggel megindítják az épület műemléki védettségének kimondását, azaz nem lehet elbontani. A képviselő megjegyezte, Budapest egy fantasztikus város, ahol minden értéket meg kell menteni, ezt a humanista értékek is diktálják. Ne az legyen kiírva, hogy itt állt egy fontos épület, hanem ezek maradjanak meg.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!