Csontozókéssel támadt volt élettársára egy kecskeméti férfi

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Miután visszautasította volt élettársa, egy csontozókéssel mellkason és combon szúrta a nőt. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy kecskeméti férfi néhány éve ismerte meg a nála 31 évvel fiatalabb nőt, akivel rövidesen érzelmi viszonyba került. Kapcsolatuk az eltelt idő alatt hullámzó volt:

egyes időszakokban együtt éltek az idős férfi lakásában, és ő gondoskodott a nő megélhetéséről is, de többször előfordult, hogy rátámadt a nőre, bántotta, ezért élettársa elköltözött tőle.

Akkor hosszabb ideig nem is találkoztak - áll az ügyészség közleményében.

Miután a férfi megözvegyült, szerette volna felújítani a kapcsolatát a nővel, aki ekkor már egy másik férfival élt együtt. Január 1-jén délután megjelent a nő otthonában. Könyörögni kezdett, hogy állítsák helyre a kapcsolatukat és térjen vissza hozzá. A nő erre nem volt hajlandó.

Ekkor a férfi megragadta és a ruhájánál fogva megpróbálta kirángatni a lakásból. Összeverekedtek.

A nő kézzel-lábbal védekezett és különböző tárgyakat is hozzá vágott a férfihoz, hogy távol tartsa magától.

A férfi ettől annyira dühös lett, hogy előkapta a zsebében lévő csontozókést és kétszer combon, majd közepes erővel mellkason szúrta a fotelben ülő nőt.

A nő félelmében ráállt, hogy elmegy a férfival a közeli áruházba borért. Az időközben a helyszínre érkező kecskeméti rendőrök a támadót elfogták. A nő szúrt-metszett sérülésekkel került kórházba.

A szakértő megállapította, hogy abban az esetben,

ha a nő bordája nem fogja fel a kést, a szúrás a mellüregbe hatolt volna.

A támadó tisztában volt azzal, hogy a nő életveszélyes sérülést szenvedhet.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja. Börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság az elkövetéshez használt csontozókést kobozza el. A letartóztatás alatt álló vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszéken döntenek majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről