A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hajó alkatrészekkel csapott be a csaló egy lábatlani férfit

Vágólapra másolva!
Kisebb összegekben összesen több százezer forintot fizetett ki egy csalónak egy lábatlani férfi, de az ígért hajó alkatrészeket nem kapta meg.
Vágólapra másolva!

A lábatlani férfi és a halásztelki csaló az egyik közösségi oldalon ismerték meg egymást, ahol hajó alkatrészek beszerzéséről állapodtak meg egymással. A csaló 2019. március 14-én az alktrészekre vonatkozóan árajánlatot küldött a férfinak, majd másnap személyesen is elment hozzá.

Ekkor a férfi előlegként odaadott neki 40 ezer forintot, illetve március 19-én 200 ezret, pár nappal később pedig még 100 ezer forintot utalt át a csalónak, majd további 100 ezer forintot még személyesen adott neki Budapesten.

Az előlegek kifizetése után a csaló még 100 ezer forintot kért a férfitól azzal az ürüggyel, hogy már kifizette a megrendelt alkatrészeket, de a teljes vételárhoz még pénzre van szükség, amit most a magánéleti nehézségei miatt nem tud megelőlegezni.

2019 májusának elején, a csaló egy jetski vásárlás ürügyén 120 ezer forintot kért kölcsön a férfitől.

Ezek után azzal hitegette, hogy visszafizeti a pénzt, és meg egy 100 ezer forint értékű hajócsavart is kap majd ajándékba. A férfi hitt neki, ezért készpénzben odaadott neki 120 ezer forintot.

A csaló később azt hazudta a férfinak, hogy kórházba került, ezért több időre van szüksége az alkatrészek beszerzéséhez, majd arra hivatkozott, hogy késve rendelte meg az árut, illetve inkasszózzák a számláját, de néhány napon belül mindent beszerez.

Valójában azonban egyáltalán nem akarta beszerezni a hajó alkatrészeket, a pénzt magára költötte, mivel nem volt jövedelme.

A csalással összesen 660 ezer forintos kárt okozott, ami nem térült meg.

A bíróság csalás miatt, tárgyalás nélkül 1 év 4 hónap, végrehajtásban 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint ki kell fizetnie az okozott kárt. Az ítélet jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!